Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Second Hand söker frivilliga till sommaren

Plats: Gävle

Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butiken går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt.

Nu behöver vi frivilliga som vill engagera sig under sommaren! Ordinarie volontärer ska ta välförtjänt sommarledigt och vi söker därmed frivilliga till flera olika avdelningar. Störst behov har vi på avdelningarna kläder och prylar. Det finns också behov av förstärkning på avdelningarna kassan, lager och transport.  

Uppgifterna varierar mellan de olika avdelningarna men handlar generellt om att ta emot varor, kundbemötande, sortering, prismärkning, ta ut varor i butik och hålla fint. I kassan arbetar man med traditionellt kassaarbete samt mottagande av rekvisitioner. Inom lager/transport kan uppgifterna innebära att hämta gåvor med el-cykel, lämna återvinning, lämna textilavfall i Röda Korsets depå i Falun, lyfta kartonger och annat tungt. 

Om så önskas kan uppdraget förlängas också efter sommaren.

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • Engagera dig under minst 4 veckor mellan juni-august
  • Vara aktiv 1-2 dagar i veckan, minst 3 timmar per tillfälle
  • Följa Röda Korsets rutiner och grundvärderingar

Arbetstider

De timmar som du åtar dig att engagera dig kan förläggas under följande tider:

Juni och augusti: mån-fre kl. 9.00-17, lördag kl. 11-15
Juli: Mån-fre kl. 9.00-17 (OBS butiken är helt stängd v.29-30)

I kassan börjar man först kl. 11, då butiken öppnar (ej måndagar).

Är det här du?

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Bomhus Rödakorskrets

076-1194431
bomhus@redcross.se


Ansök