Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Språkvänner

Plats: Linköping

Vill du ha nya vänner?

Vill du lära känna en person från en annan kultur? 

Skulle du vilja göra en insats för någon som är ny i Sverige? 

Vi Ses- Språkvänner i Linköping önskar skapa möten mellan människor för ett öppnare och vänligare samhälle. 

Syftet med Språkvänner är att underlätta integrationen i ett nytt samhälle genom att lära känna någon som är väl etablerad i samhället en har kommit till. 

Som Språkvän blir du matchad med en person som har liknande intressen/livssituation som du har. En kan vara Språkvän själv, med sin partner/familj eller tillsammans med en kompis. Efter första mötet på Röda Korsets kontor väljer ni tillsammans vad ni vill göra, när och hur länge ni träffas. Vi har många förslag på aktiviteter om ni behöver hjälp i början och vi finns här som stöd om ni behöver det under tiden. 

för mer information och anmälan, besök www.visessprakvanner.se 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas: 

  • träffa din Språkvän 2ggr/mån 
  • delta på aktiviteter anordnade av Vi Ses- Språkvänner i Linköping

Omfattning 

Du åtar dig att:  

  • lägga minst 3h/mån på din Språkvänsskap

 

Frivilligprofil 

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Det är meriterande om du kan tala och förstå andra språk än svenska och engelska. 

Det är också viktigt att du: 

  • är lugn och trygg i dig själv och har god självkännedom 
  • är nyfiken, lyhörd och flexibel 
  • är kreativ 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Uppdraget är ideellt 

 

 

Kontaktperson

Hargita ​ Horvat
Projektsamordnare
0763387883
vises.linkoping@redcross.se


Ansök