Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Vill du bidra till en bättre värld och gillar att promenera och samtala?

Plats: Ronneby

Vi söker dig
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som volontär med att samtala med människor från andra länder under en promenad. Du är nyfiken, lyhörd, har en pedagogisk förmåga och kan sätta gränser både för dig själv och andra på ett respektfullt sätt. Du är lugn och trygg i dig själv, har en god självkännedom och vågar vara känslomässigt nära. Din svenska är god.

Vad är uppdraget
Uppdraget är språkträning. Du leder samtalen och utgår från gruppens språknivå och intressen. Samtalen stärker människornas förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Språket en viktig del i att komma in i det svenska samhället. Under samtalen uppmuntrar ni varandra att utveckla språket. Det behöver inte vara perfekt grammatik.  

Ni är ett gäng volontärer som schemaläggs över en kortare eller längre tid. Du är med och påverkar omfattningen.

 

Röda korset
Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, åler och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra våra ideella uppdrag.

Du frå introduktion, utbildning och det stöd som behövs för uppdraget samt vara en del i en världsvid humanotär organisation. 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Per Sjösäter
Ordförande
0766-20 80 01
ronneby@redcross.se


Ansök