Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Tycker du om att jobba med olika aktiviteter och events? Då är vår Insamling & Event grupp något för dig!

Plats: Malmö

Insamling & Eventgruppen söker frivilliga!

Malmökretsens Insamling & Event grupp arrangerar och deltar i olika slags event under året. Syftet är att synliggöra kretsen och öka kunskapen om vårt arbete. I samband med eventen gör vi även insamlingar som går till våra verksamheter i Malmö.

Eventen kan vara av väldigt olika karaktär. Det kan vara mindre events som vi har i eller utanför vår secondhandbutik, till större events som tex julmarknad och Golftävling.

Uppdraget är ideellt!

Uppdragsbeskrivning 

Tillsammans med frivilligledaren kommer du planera och organisera eventen. I genomsnitt planerar vi för ett event i månaden. Inför ett event hjälps vi åt att plocka fram och ställa i ordning. Till några events hjälper du kanske till med ansiktsmålning och på andra är det mer fokus på att informera om våra verksamheter. Inför uppdraget kommer du delta i en introduktion och webbkurser. Utifrån ditt uppdrag förväntas du även ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris

För att kunna utföra uppdraget behöver du inga formella förkunskaper men vi er gärna att du: 

 • är social, har lätt för att kommunicera och ta kontakt.
 • är lyhörd och flexibel.
 • har energi och idéer.
 • gillar att samarbeta och jobba i team.
 • tycker om att planera och kommer gärna med egna initiativ
 • delta i en introduktion och webbkurser. 
 • utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris. 

Du får:

 • Träffa nya människor och bli en del av ett dynamiskt team.
 • Utbildning och nya erfarenheter.
 • En fantastisk möjlighet att utveckla dina befintliga färdigheter och få nya.
 • En möjlighet att vara en del av världens största humanitära organisation och vetskapen om att du gör skillnad för människors liv.

Är det här du? Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du:  

Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

Kontaktperson

Lissi Kylén
Frivilligledare

insamling.malmo@redcross.se


Ansök