Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Volontärer sökes till Nackas utökade Second Hand-verksamhet!

Plats: Nacka

Är du till intresserad av hållbart mode, verksamhetsutveckling, butiksförsäljning eller visual merchandise och vill samtidigt bidra till Röda korsets viktiga arbete? Har du dessutom några timmar över ibland, då får du mer än gärna ansöka! Vi söker omgående frivilliga som vill hjälpa till med att utveckla vår second hand-verksamhet.

Röda korset i Nacka växer och vi utökar därför våra verksamheter. Bland annat kommer vår second handverksamhet öka och därför söker vi nu fler volontärer, dels som vill ta ansvar för olika delar i verksamheten och dels fler butiksvolontärer. Alla volontärer i Röda korset Nacka arbetar ideellt utan lön och engagemanget är regelbundet men i den utsträckning som passar just dig. 

 

Vi söker följande ansvariga:

 • Verksamhetsansvarig butik - vi har tre second hand-butiker i Nacka och behöver någon erfaren person som leder och samordnar verksamheterna och som rapporterar direkt till styrelsen.
 • Frivilligledare för butiken- med fler volontärer behöver vi fler som leder arbetet i butiken i Finntorp och med ökade öppettider söker vi fler som kan öppna/stänga ibland, hjälpa till med kommunikation och personalplanering.
 • Rekrytering - vi har rekryterare som arbetar generellt med rekrytering för Röda korset i Nacka men vi behöver någon specifikt för butiken i Finntorp som intervjuar och rekryterar, ombesörjer att avtal skrivs och att man går de utbildningar som rollen kräver

Vi behöver också hjälp med följande till butiken:

 • Butikspersonal - med ökade öppettider behöver vi fler som bemannar butiken, mycket bra möjlighet för dig som vill få din första arbetslivserfarenhet.
 • Lokalrenovering/layout - vi kommer bygga om och renovera lokalen i Finntorp och behöver någon som samordnar arbetet, samt några som gillar att måla
 • Inredning butikslokal - vi följer till vissa delar Röda korsets butikskoncept men inte helt, och det finns andra verksamheter i lokalen också varför vi söker någon som kan ”bevaka” att det blir som vi vill.
 • Återbruk - Röda korset har idag 3 butiker i Nacka och vi söker ständigt samarbeten med allt från skolor, kommunen, näringslivet, ideella organisationer med flera för ökad hållbarhet.
 • Transport -det vi säljer i butikerna är donationer från allmänheten och företag och ibland behöver vi någon som med egen bil kan hämta gåvor, och ibland tyvärr åka till soptippen med trasiga saker så de återvinns på rätt sätt

Du åtar dig att:

 • löpande hjälpa till beroende av rollens omfattning och efter egen möjlighet 
 • delta i en introduktion, utbildningar och webbkurser
 • ingå överenskommelse med Röda Korset

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Hela butikens överskott går till Röda Korsets hjälpverksamhet.

Ansök gärna och svara på några enklare frågor

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet. 

Läs mer på: https://www.rodakorset.se/om-oss/grundprinciper/  

Vi förutsätter att du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.

 

Kontaktperson

Peter Rosell
Ordförande
0704827408
peter@panoramacompetence.se


Ansök