Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Volontärer till Second hand verksamheten i Katrineholm

Plats: Katrineholm

Vill du bidra till en bättre värld och gillar du second hand? Har du dessutom några timmar över ibland, då får du mer än gärna ansöka om att bli volontär i vår Second hand verksamhet!

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig medarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds.

Uppdragsbeskrivning

Du förväntas att:

  • Sortera och prismärka gåvor som skänkts till oss
  • Följa och uppdatera sortimentet i butiken
  • Bidra till att butikens estetiska riktlinjer efterlevs
  • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget.
  • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.

Omfattning

Du låser inte upp dig på bestämda pass då det finns utrymme för flexibilitet vecka för vecka.

Är du intresserad av någon av följande uppgifter?

Anmäl dig genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan och fyll i dina kontaktuppgifter samt klicka i ditt intresseområde, så kontaktar vi dig.

  • Sortering av gåvor - att gå igenom inlämnade gåvor för kontroll att de är hela, rena och fungerande. Det finns olika sorteringsstationer för kläder, elprylar, böcker, skor, leksaker, porslin m.m.
  • Prismärkning - att prissätta varor innan de hängs/ställs in i butik. Prismärkning sker på olika stationer utifrån varugrupp.
  • Nätförsäljning på Tradera - att att fotografera, lägga upp annonser, paketera och skicka iväg paket till glada köpare.

Är det här du?

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.

För uppdraget krävs inga förkunskaper, men vi ser gärna att du är tycker om att möta människor, är lyhörd och flexibel.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.

Vi har sju grundprinciper:
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

Kontaktperson

Susanne Skoog

070-2851611
secondhand.katrineholm@redcross.se


Ansök