Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Volontärledare Mentor till mentor!

Plats: Växjö

Bli ideellt engagerad i Röd Korset Lokalt!

Är du en driven och ansvarstagande person?

Växjö Rödakorskrets söker ständigt efter personer som vill engagera sig ideellt. Vår verksamhet är beroende av människor som du som vill engagera sig och ditt engagemang betyder otroligt mycket för oss!

Som volontärledare i Mentor till mentor kan du bidra på olika sätt, allt från att marknadsföra Mentor till mentor på olika event, rekrytera nya deltagare och volontärer, vara med på matchningskvällar, leda aktiviteter och utveckla verksamheten framåt. Din roll som volontärledare innebär att du har ett större ansvar för verksamheten och kan med dina idéer och tankar utveckla verksamheten.  Det är inte bara en bra merit på ditt CV men det bidrar också till en meningsfull fritid, personlig utveckling, värdefulla erfarenheter samt en massa gemenskap och glada stunder!

 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas: . 

 • ansvara för att matcha ihop deltagare och vara med på aktiviteter 
 • delta i obligatorisk grundkurs och erbjuds att ta del av andra kurser
 • utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

 • ha kontunuerlig kontakt med samordnaren och uppdatera kring ditt uppdrag 
 • ha mentorsmatchningar minst en gång i månaden
 • ha en gemensam aktivitet en gång i månaden
 • komma överens med samordnaren angående omfattningen av ditt uppdrag

Är det här du?

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du:  

 • ha förmåga att organisera och planera 
 • vara pålitlig
 • kreativ 
 • kunna skriva och tala på engelska 
 • vara lyhörd och flexibel 

Det är meriterande om du kan:  

 • andra språk än svenska och engelska 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Elvira Skoglund
Integrationssamordnare
0735 32 31 58
vaxjo.integration@redcross.se


Ansök