Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Mår du dåligt? Råd och stöd till dig

Coronakrisen påverkar oss alla. Många känner oro, stress och sorg. Men det finns hjälp att få.
Coronakrisen påverkar oss alla. Många känner oro, stress och sorg. Men det finns hjälp att få.

När allt inte är som vanligt är det naturligt att känna oro och stress. Eller ångest och sorg. 

Coronakrisen påverkar oss alla på olika sätt och vi på Röda Korset finns till för dig som mår dåligt. Vi delar med oss av råd kring vad du kan göra på egen hand för att må bättre. Och vi tipsar om hur du kan hjälpa andra. Kolla in våra texter, filmer och tipslistor!

Vår globala undersökning visar att varannan person mår sämre mentalt på grund av COVID-19.

Vi finns här för dig

Många har blivit sjuka eller drabbats av stor sorg när någon närstående avlidit. Andra känner oro över sin ekonomi i en osäker tid eller besvikelse över att inte kunna träffa barn och barnbarn, fira studenten eller bröllop. Många lider av den sociala isoleringen och ensamheten kan kännas väldigt tung och övermäktig. Andra arbetar under ökad stress och utsatthet i vårdande yrken.

Det många av oss upplever nu är helt normala reaktioner på en onormal situation. Vi på Röda Korset har lång erfarenhet av att hjälpa människor i just onormala situationer, som kriser och katastrofer. Vi vet att den psykiska hälsan är lika viktigt som den fysiska.

Vad är ångest? Varför mår jag som jag gör just nu? Hur kan jag prata med mitt barn om att morfar gått bort i covid-19? Vad kan jag göra för min oroliga mamma som sitter isolerad? Våra psykologer, sjuksköterskor och krisexperter delar med sig av fakta, tips och råd.

Du är inte ensam.