Efva Attling i sin atelje.

I samarbete med Efva Attling

I samarbete med Efva Attling

Smycken som gör skillnad! Sedan 2004 har Efva Attling Stockholm stöttat vårt arbete i Sverige och i världen.

Ett långvarigt samarbete som gör skillnad

Efter tsunamin 2004 designade Efva Attling kollektionen Angels som hittills har bidragit med över 11 miljoner till vårt arbete runt om i världen.

– Idén om ett smycke i form av änglavingarna kom till mig direkt. Jag tänkte på alla de barn som inte orkade hålla sig kvar, som förlorade livet i tsunamin. Men även för alla de människor, änglar, som hjälpte de drabbade på plats, säger Efva.

Hon berättar att när smycket Angels började säljas var det många som kontaktade henne eller kom in i butiken för att berätta om sina upplevelser, eller om anhöriga de förlorat i tsunamin.

- Det blev många fina möten som jag tror betydde mycket för många. Det stora var också att de som såg andra med smycket på stan kände en slags gemenskap. Att får prata om sin sorg och känna gemenskap är viktigt, säger hon.

Under åren har flera andra smycken sålts till förån för Röda Korset. För dessa utvalda smycken skänker Efva Attling Stockholm en viss del av försäljningspriset till vårt humanitära arbete i Sverige och världen.

Läs mer om "Angels"

"Thoughts of freedom" nytt smycke med fokus på fred

När kriget i Ukraina startade ville Efva skapa ett smycke som satte fokus på fred, och designade halsbandet "Thoughts of freedom".

– Sen jag var liten har jag förundrats och förfasat över att vi människor inte kan komma överens. Krig, död och orättvisor. Hoppet om att människor ska få växa upp i trygghet och leva i frihet utan förtryck är min önskan och ständigt i mina tankar.” säger Efva.

Läs mer om "Thoughts of freedom"

"Stolt över att jobba med Röda Korset"

– Att jobba med en stor och trygg organisation som Röda Korset känns bra. Jag känner mig stolt över vårt samarbete och att jag med mina smycken har kunnat hjälpa människor i nöd, säger Efva.

Hon berättar att det finns en stolthet hos hennes medarbetare kring företagets stora engagemang och vilja att vara med och göra skillnad. Hon berättar att det pågår ett ständigt samtal om vad som händer i världen och företagets grundvärderingar är tydliga. Medmänsklighet och empati.  

– Det är helt fantastiskt, att smycken kan bidra till att samla in pengar till något så bra. Och det är härligt att se hur stolta mina medarbetare är över vad vi bidrar med, säger Efva.

Efva Attling logotyp

”"Att jobba med en stor och trygg organisation som Röda Korset känns bra. Jag känner mig stolt över vårt samarbete och att jag med mina smycken har kunnat hjälpa människor i nöd."”

Efva Attling, grundare och smyckesdesigner Efva Attling Stockholm

Läs mer om vårt samarbete

Efva Attling i sina smyckesverkstad.

Efva Attling om varför hon vill bidra till en bättre värld

Smycket Angels samlar in miljoner
Kvinna bär matpaket på huvudet, Röda Korset i bakgrunden.

Tillsammans räddar vi liv

Bli samarbetspartner med oss