Katastrofpaket med sidenband runt

Julgåvor för välgörenhet

Julgåvor för välgörenhet

Låt ditt företag vara med och rädda liv i jul. Här kan du snabbt och enkelt köpa en välgörenhetsjulgåva till anställda och kunder. Dessutom får ni fina gåvobevis att ge bort!

Letar du efter julgåvor till anställda och kunder? Ge bort ett katastrofpaket, mat till en hel familj eller kanske rent vatten. När du köper Röda Korsets julgåvor till personal får du fina gåvobevis att ge bort. Köp en julgåva för välgörenhet som räddar liv!

 • Stort behov

  Katastrofpaket

  Behoven är enorma för familjer som tvingats från sina hem på grund av katastrofer. En företagsgåva på 7 500 kr räcker till mat och vatten i en månad för 10 familjer samt 50 värmande filtar.

 • Stort behov

  Matpaket

  Bristen på mat är akut för familjer som tvingats från sina hem på grund av krig och katastrofer. En företagsgåva på 3 950 kr räcker till mat för 10 familjer i en månad.

 • Rädda liv och ge hopp

  Varje dag, runt om i världen kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Tack vare er företagsgåva kan vi finnas på plats där det behövs som mest, före, under och efter en katastrof. ​

Var med och rädda liv i jul

En företagsgåva är ett snabbt och enkelt sätt för ert företag att göra skillnad för människor i krig och katastrofer.

 • Vinterkläder för barn

  Tusentals barn på flykt saknar kläder för att klara kylan. Snö och minusgrader gör det svårt att hålla värmen och barnen blir snabbt kalla och nedkylda. En företagsgåva på 1 495 kr räcker till vinterställ, varma strumpor och stövlar till fem barn.

 • Rent vatten

  Rent vatten behövs för att överleva. Vi delar ut vattenreningstabletter, bygger vattenreningsverk, borrar brunnar och installerar pumpar. En företagsgåva på 20 750 kr ger rent vatten till hela 25 000 personer i en vecka.

 • På flykt-paket familj

  Vintern är hård för familjer på flykt undran krig och katastrofer. För 5 640 kr kan en familj få ett tält, varma filtar, sovmattor, köksutrustning och hygienartiklar.

 • Nödmat till barn

  Bristen på mat är akut för många barn i katastrofer. En företagsgåva på 5 760 kr räcker till 1700 påsar nötkräm som kan rädda livet på undernärda barn.

 • Stort behov

  Vinterfiltar

  Det är svårt att hålla sig varm i ett flyktingläger. De människor som flyr krig och konflikter bor ofta i tält, skjul eller ofärdiga hus där kylan kan tränga in. En företagsgåva på 750 kr räcker till 10 st filtar.

 • Stöd till ensamma

  Den ofrivilliga ensamheten växer runt om i Sverige. Tack vare er företagsgåva kan vi bryta ensamheten, sprida glädje och inge hopp.

 • Hygienkit för kvinnor

  Kvinnor är bland de mest utsatta i en katastrof, och behoven av sanitetsprodukter är stora. En gåva på 5 860 kr räcker bland annat till sanitetsbindor, tvättservetter, toalettpapper, tvål, schampo, handdukar, tandkräm och tandborstar för 20 kvinnor.

 • Bashjälp Sverige

  Utsattheten ökar i Sverige. Tack vare din gåva kan vi erbjuda människor mat, kläder, stöd och trygga platser runt om i landet.

Gåvobevis med egen hälsning från företaget

När du köper julgåvor för välgörenhet får du gåvobevis att ge bort till kollegor och kunder. Gåvobevisen har plats för en egen hälsning och går bra att skriva ut eller skicka digitalt. Du kan även beställa ett tryckt kort att ge bort (kostnad för kuvert tillkommer). Den 20 december är sista dag för beställning om du vill vara säker på att ni ska få era gåvobevis innan jul.

Gåvobevis och blommor

Skäl att köpa våra välgörenhetsjulgåvor till kollegor och kunder

 • Julgåvor som gör skillnad
  Vill du köpa en välgörenhetsjulgåva som räddar liv? Forskning visar att vi mår bra av att hjälpa andra. Det kanske låter stort men i vår julgåvoshop hittar du gåvor som är direkt livsavgörande för människor i kris och katastrofer. Du kan bidra med rent vatten, matpaket eller vinterfiltar, julgåvor som förändrar världen.
 • Det är enkelt och går snabbt
  Är det mycket att göra innan julafton? När ni köper företagets julgåvor hos oss sparar ni tid. Välj bara de gåvor ni vill ha och gå vidare till kassan – betala direkt eller välj att få en digital avi. Ni väljer själva om ni vill få gåvobevisen digitalt eller köpa tryckta gåvobevis att ge bort. Digitala gåvobevis skickas direkt och tryckta gåvobevis levereras inom 2-4 arbetsdagar. 
 • Klimatsmarta julgåvor 
  Brukar ni ge fysiska julgåvor på din arbetsplats? Tänk på att våra klimatsmarta gåvor kan vara minst lika uppskattade hos anställda, kollegor och kunder. Genom våra välgörenhetsjulgåvor kan ni dessutom hjälpa människor som drabbats av klimatrelaterade katastrofer runt om i världen.

Skattefria julgåvor

Kan företag ge skattefria julgåvor till Röda Korset?

I dagsläget kan företag i regel inte ge skattefria julgåvor till ideella organisationer, som Röda Korset. Huvudregeln är att om ett företag ger en donation anses ägaren/ägarna till aktiebolaget ha förfogat över donationen innan den har lämnas till organisationen. Därmed ska de beskattas som om de tagit ut motsvarande belopp som utdelning. Läs mer om vad som gäller hos Skatteverket.

Kan företag ge skattefri aktieutdelning till Röda Korset?

Ja, det finns sätt för aktiebolag, eller snarare dess ägare, att donera medel till organisationer. Ägarna kan t ex besluta om att deras rätt till utdelning ska tillfalla en ideell organisation, som Röda Korset. Då blir varken ägaren eller den mottagande organisationen skattepliktig för gåvan. Läs mer om vad som gäller och hur du går tillväga här.

Fler sätt att stödja

Julklappsetiketter och julklappar.

Populära julklappsetiketter

Köp julklappsetiketter
Julklappar

Gåvoshop

Ge en julklapp som räddar liv

Köp gåvobevis