Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Läxhjälp

Läxhjälpen

Helsingborg

Röda Korset har frivillig läxhjälpsverksamhet på skolor.

 I alla grupper med elever finns alltid minst två frivilliga. Våra framgångsfaktorer är:

•    Vi finns i skolans lokaler

•    Vi finns direkt efter sista lektionen

•    Lärarna stöttar de som behöver gå dit

•    Eleverna får möta samma frivilliga vid passen

I vår verksamhet handlar det främst om att vara en närvarande medmänniska och hjälpa barn med behov av vuxenstöd och studiero, för att till exempel öva på läsning.

Verksamheten finns på en skola i ett multietniskt område under lovfria tisdagseftermiddagar från september till maj månad. Vi har planeringsmöten på kvällstid 4 - 6 gånger under ett läsår. Läsåret brukar vi avsluta med en utflykt för eleverna till en destination som uppskattas av alla inblandade.

Här finns två beskrivande historier om verksamheten:

"En flicka i åk 3 bad 5 läxhjälpare lyssna medan hon läste högt. Eftersom vi väntade på de andra eleverna gick det bra. En underbar stund och en mycket nöjd elev".

"En läxhjälpare som var ny blev jätteglad. Första gången hon var på skolan hjälpte hon en flicka på mellanstadiet. Andra gången kom flickan glädjestrålande och berättade att hon klarat provet och fått beröm av sin lärare.
-Kan du hjälpa mig idag med?
-Gärna!!, blev svaret". 

Det är alltid intressant att få kontakt med frivilliga/projektledare med tid till att utveckla verksamhetens idéer. Är du intresserad kan du e-maila till adressen: laxhjalpen_hbg@hotmail.com

Läxhjälp

Kontakta verksamheten