Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Stöd till äldre och ofrivilligt ensamma

Seniorverksamheten

Katrineholm

För lite extra guldkant i vardagen

Vår seniorverksamhet riktar sig till våra äldre medlemmar (+75). Vi ordnar aktiviter för att skapa tillfällen med umgänge, kultur, musik mm.  Lunch med underhållning och julfest är också uppskattade aktiviteter.

Vi planerar att starta en grupp med sittjympa och vi efterlyser deltagare. Sittjympan är gratis och vi bjuder på kaffe och fika. Vi har dessutom en bokcirkel och en sömnadsgrupp med träffar varje vecka. Detta sker i Röda Korsets lokaler på Fredsgatan 18, Katrineholm.

Under 2022 ordnar vi följande aktiviteter för äldre medlemmar:

  • Sillunch med efterrätt, den 8 juni, klockan 12 på Strandvik, DHRs sommarhem med lotterier och underhållning. 
  • Sopplunch den 14 september, klockan 12, i Röda Korsets lokaler, Fredsgatan 18, Katrineholm. Soppa, smörgås, kaffe med kaka och underhållning samt information om höstens verksamhet.
  • Julfest den 7 december, klockan 12 i Röda Korsets lokaler, Fredsgatan 18. Julgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka samt underhållning och presentation av aktiviteter för våren 2023.

Under pandemin har vi hjälpt till att handla mat till de som inte har kunnat handla själva.

Den som har tips på andra aktiviteter som ni vill att vi startar, eller har frågor om seniorverksamheten kan höra av sig till kontaktpersonerna nedan.

Kontaktperson Seniorverksamhet: Agneta Pettersson, 073-841 00 81

Kontaktperson Matdistribution: Ingrid Arvidsson, 073-841 00 81