Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Krisstöd

Help Center Ektorp

Nacka

Nu har nya Röda korsets Help Center i Ektorps centrum öppnat. Över 250 personer har redan besökt centret under öppningsveckan.

Röda Korsets Help center drivs och bemannas av volontärer från krisgruppen i Röda Korset i Nacka. Lokalen blev tillgänglig med hjälp av ett samarbete med medlemmar i Facebook-gruppen Ukrainare i Nacka och fastighetsägaren.

Help Center -lokalen har två syften; det första och viktigaste är att ge människor på flykt och med andra hjälpbehov en möjlighet att lätt hitta kläder, husgeråd, leksaker och annat man har behov av. Det andra är att ha en adress och organisation på plats för dem som vill skänka saker till behövande.

Att döma av rusningen vid de första två öppet-tillfällena är behovet mycket stort. Det var kö långt ut på parkeringen när RK Help Center hade premiäröppning den 27 april och trycket var stort även dagen därpå. De allra flesta besökande var flyktingar från Ukraina.

RK Help center kommer att ha öppet två gånger i veckan, på onsdagar mellan 18.00 och 20.00 och på torsdagar mellan 11.00 och 14.00. Vill du skänka skor, kläder, leksaker eller husgeråd? Kom till lokalen under ordinarie öppettider.

Har du frågor? Vänd dig till frivilligledare Helena Cloodt (helena.cloodt@gmail.com) och Åsa Uhlin (asamuhlin@gmail.com) eller till Tommy Jonsson, vice ordförande i Nackas Rödakorskrets och ansvarig för krisgruppen (tommy.json@gmail.com).

Vill du bli volontär i krisgruppen och till exempel hjälpa till med RK Help center? Anmäl dig via rekrytering.nacka@redcross.se