Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Lokal krisberedskap

Krisberedskap

Solna

Vi skall förbereda oss för att det osannolika eller oväntade kan hända.
Svenska Röda Korset är en del av Sveriges krisberedskap. Tillsammans med ett antal andra frivilligorganisationer har vi ett uppdrag att stötta myndigheterna i krissituationer.
Vår verksamhet är ett komplement till myndigheterna och vi agerar i samverkan
med dem, nationellt och lokalt.

Vi frivilliga i Solna-kretsen kan erbjuda medmänskligt stöd och praktisk hjälp åt drabbade och deras närstående. Vi har nyligen börjat med verksamhet för att skapa en beredskap i händelse av en kris i vår egen kommun eller i närliggande kommuner. Vid en kris är det viktigt att ingen skall lämnas ensam och syftet med vårt arbete är att erbjuda människor stöd vid sådana tillfällen.

Vi håller på att ta fram en lokal krisplan som är vårt verktyg för på ett tydligt, enkelt och strukturerat sätt driva vår verksamhet. Vår plan innehåller två delar

Vi håller på att ta fram en lokal krisplan som är vårt verktyg för på ett tydligt, enkelt och strukturerat sätt driva vår verksamhet. Vår plan innehåller två delar

Intern kontroll:
Information och Handbok för Mötesplatsen och de som arbetar och vistas där.

Extern samordning/samverkan:
Plan och rutiner för krisberedskapsgruppen, dess verksamhet och samverkan med myndigheter samt närvaro vid större arrangemang.

Vill du vara med i detta viktiga arbete eller få mera information om krisberedskap?
Vi behöver dig!

Du är välkommen att höra av dig med frågor och intresseanmälan till
Barbro Miljand, e-post 
krets.solna@redcross.se