Insamling

Vi gör olika typer av insamlingsaktiviteter till förmån för Röda Korsets arbete.

Insamling

Second hand och café

Skellefteå

Välkommen till vår secondhandbutik och mötesplats. Du hittar oss på Stationsgatan 24, i korsningen mellan Stationsgatan och Södra Järnvägsgatan. Här finns även vårt mysiga café med hembakat fika och gratis wifi. 

Varför secondhand? 

Ungefär 80 procent av klimatpåverkan sker vid produktionen. Genom att handla det som redan är producerat spar vi på jordens resurser. Det är också genom att minimera nyköp och istället handla second hand som vi gör den största miljögärningen enligt EUs avfallstrappa.

Överskottet från intäkterna i våra second hand-butiker går till hjälpverksamhet. Exempel på vad pengarna räcker till:

  • Tröja 100 kronor = Mat till en familj i en hel månad.
  • Klänning 166 kronor = Rent vatten till 200 personer.
  • Byxor 236 kronor = Barnmorska i fyra dagar.

När du handlar secondhand hos Röda Korset i Skellefteå gör du det också möjligt för oss att hålla igång våra sociala verksamheter här i Skellefteå. 

Vill du bli frivillig inom secondhand och café?

Är du intresserad av secondhandprylar och kundservice? Är du något av en fynd-detektiv? Gillar du att organisera, sortera och fixa? Tycker du om att baka och servera? Vill du bli en del av ett helt underbart gäng andra frivilliga?

Så bra, för vi behöver bli fler. Ansök genom formuläret som du hittar på vår webbplats eller hör av dig direkt till butikschefen: 0910-101 98 eller secondhand.skelleftea@redcross.se 

Tradera

Du har väl inte missat att du kan stötta oss genom att handla i vår Tradera-butik. Den kan du besöka dygnet runt, alla dagar, för att hitta utvalda fynd. Hjälp oss att hjälpa, med ett enkelt klick! 

Lämna gåvor

Har du tänkt på att dina gamla grejer kan få nytt liv hos någon annan? Vi tar gärna emot gåvor som är hela och rena. Välkommen att lämna dem i vår gåvoinlämning under butikens öppettider. Då kan vi genast ta emot och ta hand om det du skänker. Annars riskerar det bli stående utomhus i regn eller snö, eller förvinna i någon annans händer.

Inlämningen hittar du på baksidan av secondhandbutiken, med infart från Stationsgatan.

Kontakta verksamheten

Johnaz Bäckman

Insamling

Insamlingsgruppen

Skellefteå