Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Efterforskning och Familjeåterförening

Familjeåterförening - RFL

Familjeåterförening sker inom den verksamhet inom rödakorsrörelsen som kallas Restoring Family Links (RFL). Efterforskning sker av saknade personer där kontakt förlorats med nära anhöriga på grund av krig, konflikt, naturkatastrof eller migration.
En grupp volontärer i bl.a. Västerås får ärenden via Röda Korset centralt, träffar sedan den som söker sina anhöriga och samlar in information. Materialet registreras och sänds till Röda Korset/Röda halvmånen i aktuellt land för eftersökning, alternativt registreras i RK´s internationella databas.
Gruppen kan också hjälpa till med resestöd.

RK-personal över hela världen kan:
• Leta efter familjemedlemmar
• Skicka rödakorsmeddelanden
• Informera om familjeåterförening
• Förmedla information om vad som hänt en saknad anhörig
• Ge känslomässigt och praktiskt stöd

Att förmedla hopp och ge tips om hur det går att själv söka sina anhöriga är en viktig del av jobbet för RFL-grupperna. På internationella rödakorskommitténs (ICRC) webbsida Trace the Face publiceras foton på personer över 15 år som söker efter anhöriga som de förlorat kontakten med under flykten till Europa.

Kontakta Röda Korset på 020-415 000 tisdag-onsdag- torsdag kl 09:30-12:00 om du vill veta mer eller känner till någon som önskar hjälp med efterforskning.