Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Elsa Billgrens bästa tips för hållbar livsstil

Elsa är livsstilsbloggare, vintage-expert och van second hand-fyndare. Nu tipsar hon dig om hur du kan växla om till en mer hållbar livsstil genom att shoppa second hand.
Elsa är livsstilsbloggare, vintage-expert och van second hand-fyndare. Nu tipsar hon dig om hur du kan växla om till en mer hållbar livsstil genom att shoppa second hand.
Publicerad: 08 maj 2019
Lästid: ca

Tänk om – bli en ny typ av konsument!

Din garderob kan bestå av enbart second hand! Vi måste vänja oss av vid att konsumera på det sätt vi gör – att gå till snabbmatskedjor fast för kläder, med ”ta tre toppar betala för en”. Det är inte bra, varken för miljön eller garderoben. Du måste inte alltid köpa något nytt om du bygger upp en garderob av kvalitetskläder. Låt det få ta tid.

Accessoarer lyfter outfiten

Är du nybörjare och vill fynda på second hand men tycker det är svårt med kläder i början? Börja med accessoarer! Skärp, scarves, väskor, hattar och smycken ger mycket karaktär.

Lär dig mer om hållbara produkter

Ta reda på vad som är god kvalité. Har du koll så kan du bli en fyndare. En väska i riktigt skinn, till exempel! Den kommer att hålla och bara bli vackrare med åren.

Köp naturmaterial

Det är bra kvalitet och håller år efter år genom tvättar och användning. Du kan också gå ett steg längre och leta efter riktigt lyxiga material som kashmir och ull. Däremot är jag mindre intresserad av vilket märke det är på plaggen. Kvaliteten är det viktiga.

Välj second hand-jeans

Det finns tillräckligt många jeans i världen, och tillverkningen är absolut inte bra för miljön. Passformen blir dessutom bättre med åren för jeans och andra denimplagg.