Röda Korsets volontärer hjälper människor i Bosnien-Hercegovina.

Bosnien-Hercegovina – Svårt liv på flykt

Bosnien-Hercegovina – Svårt liv på flykt

Situationen för människor på flykt i Bosnien-Hercegovina är svår. Vi hjälper på plats.

Tusentals människor på flykt från Syrien, Sydsudan, Afghanistan och Somalia befinner sig i Bosnien-Hercegovina. Många har ingenstans att bo och tvingas ta skydd i övergivna byggnader och tält. Vi finns på plats för att hjälpa. Våra volontärer delar ut mat, vatten, varma filtar, kläder och madrasser.

– Ingen ska behöva leva under dessa svåra förhållanden. Människor på flykt måste ha tillgång till humanitär hjälp och får inte lämnas ensamma utan tak över huvudet, säger Francesco Rocca, på Röda Korset.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp

Många flyr genom landet

När andra länder stänger sina gränser uppstår nya flyktvägar för människor som söker sig till Europa undan krig, katastrofer och fattigdom. Bosnien-Hercegovina har blivit ett genomfartsland för många migranter på väg mot grannlandet Kroatien, som är med i EU. 

Sedan början av 2019 har tiotusentals migranter kommit till Bosnien-Hercegovina. De är fullt på de mottagningscentrum som finns och tusentals migranter sover på gatan eller i tomma hus. Myndigheterna har inte möjlighet att ta hand om alla som behöver hjälp.

Röda Korsets arbete i Bosnien-Hercegovina

I Bosnien-Hercegovina hjälper vi utsatta migranter med mat, vatten, kläder, filtar, psykologisk hjälp och första hjälpen. Vi varnar också om var det finns landminor kvar sedan kriget på 1990-talet. 

Volontärer delar ut mat till flyktingar.
Volontärer delar ut mat till flyktingar.
Barn på flykt

På flykt i världen

Läs om flyktingar i världen
Bild

Här arbetar Röda Korset

Läs om länderna där vi arbetar