Volontär delar ut hjälp i kylan

Vinterkylan orsakar akut nöd i Syrien

Vinterkylan orsakar akut nöd i Syrien

Familjer på flykt bor i iskalla tält och barn saknar vinterkläder. Extremkylan i Syrien gör att hjälpbehoven är de högsta på många år. Vi kämpar för att rädda liv och sprida värme.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

– De här kläderna kommer ge mina små barn både värme och glädje. Nu kan de gå till skolan, säger Um Mohammad, vid en av Röda Korsets hjälputdelningar utanför huvudstaden Damaskus.

Vintern har slagit till med osedvanlig kraft i det krigsdrabbade Syrien. Minusgrader och snöoväder gör livet svårt och speciellt akut är det för de många familjer som bor i tält och andra tillfälliga bostäder. Många har varken varma kläder eller möjlighet att värma upp sina hem.

Det här är en av de kallaste vintrarna sedan kriget startade för 11 år sedan. Det lägger ytterligare börda på en redan utsatt befolkning. 14,5 miljoner människor är i behov av humanitär hjälp.

– Läget är värre än någonsin. Priset på mat och bränsle har skjutit i höjden. Våldet har intensifierats och pandemin är en tung belastning i samhället, säger Mads Brinch Hansen på Röda Korset i Syrien.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp
Barn med en låda kläder
Våra volontärer delar ut vinterkläder till barn och familjer i ett område utanför Damaskus i Syrien. I de över 5000 klädpaketen som delades ut den här dagen fanns bland annat jackor, skor och sockor.

Så här hjälper vi

Varje dag kämpar vi för att hjälpa människor i kylans Syrien.

Vi delar ut filtar och ser till att barn på flykt får varma kläder som mössor, jackor, skor och sockor. Dessutom fortsätter vi dela ut bröd, matpaket med basvaror för familjer och serverar värmande måltider. Tack vare alla volontärer når vi ut runt om i landet.

Vi har varit på plats och hjälpt barn och vuxna i Syrien sedan kriget startade. Det är ett arbete som vi kommer fortsätta med så länge behoven finns.

Läs mer om Syrien