Kvinnliga volontärer vid skogsbranden 2018

Skogsbränderna 2018 – så jobbade vi

Skogsbränderna 2018 – så jobbade vi

Skogsbränder orsakade förödelse på flera platser i Sverige sommaren 2018. Här berättar några av våra frivilliga om sina upplevelser.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Så arbetade vi på plats

Den 18 juli 2018 fick vi i uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, att genomföra en stor insats med anledning av de många skogsbränderna över hela Sverige.

Uppdraget innebar att samordna alla frivilliginsatser och kanalisera allmänhetens vilja att hjälpa, både gällande frivilliginsatser och vad det gäller material och förnödenheter i bland annat Ljusdal, Älvdalen och Sveg. Fler än 6 000 personer anmälde sig som spontanfrivilliga.

  • Vi hade krisstödjare och förstahjälpare på plats i Sveg, Särna och Ljusdal.
  • Våra förstahjälpare gjorde tillsammans över 100 omhändertaganden.
  • Vid behov bistod vi med fordon för upprättande av frivilligcenter och vid evakuering.
  • Vi transporterade piloter till brandflyget.

Utöver det stöd vi gav till de lokala räddningstjänsterna och MSB hade vi även vår egen frivilligorganisation igång. Hundratals rödakorsare öppnade bland annat platser där vi erbjöd mat och dryck till evakuerade och personal samt hjälpt till med transporter, logistik och eftersläckningsarbete.

Vi har sedan en tid tillbaka etablerat ett samarbete med flera företag med fokus på nationell kris- och katastrofberedskap. Några av de företag som har stöttat våra insatser med bland annat vatten, mat, sängar och sängpaket, drivmedel, första hjälpen-artiklar, transport samt finansiellt stöd inkluderar Bring, SJ, ICA, Preem, Hertz, Clas Ohlson, Carlsberg/Ramlösa, IKEA och Mellanskog.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp