Frivillig sökes till Second hand-butiken I Örebro!

Frivillig sökes till Second hand-butiken I Örebro!

Plats: Örebro

Ideellt uppdrag 
Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds 

Uppdragsbeskrivning 
Vi behöver fler som hjälper till med olika delar i vår second hand-verksamhet. I butiken säljer vi kläder, inredning och möbler mm. Nu vill vi bli fler som delar på uppdrag som t.ex. mottagning av gåvor, sortering, prismärkning, kassaarbete mm. Du ingår i en grupp som på ett effektivt sätt tar hand om de gåvor privatpersoner, organisationer och företag skänker till Röda Korset. Du kan själv välja omfattningen av ditt engagemang. 

Uppdrag i butiken:

Kassapersonal
Du bör ha intresse för saker och deras värde. Som volontär i kassan är det viktigt att du är flexibel, ansvarstagande och serviceinriktad. Du behöver kunna svenska alternativt engelska.

Värd/värdinna i butiken
Uppdraget kan innebära allt ifrån att möta människor, stå i kassan, prismärka och plocka ut i butik. Du bör vara social, hjälpsam och ha lätt att kommunicera.

Sortera gåvor och sätta pris
Vi söker frivilliga som vill hjälpa oss att ta emot, sortera och prismärka inkomna gåvor som; kläder,inredningsgrejor, sportartiklar, fritidsprylar, leksaker, möbler m m. För att passa för uppdraget behöver du vara serviceinriktad, tycka om att samarbeta med andra och gilla att möta människor från olika kulturer. Kunskap om sakers värde är en tillgång.

Allt-i-allo
Vi behöver en person som kan hjälpa oss i vår second hand-butik och rödakorslokaler med lite allt möjligt, som förflyttning av småsaker, målning, snickeri, små reparationer, fönsterputs och liknande uppgifter. Vi behöver dig som är flexibel, ansvarstagande och hjälpsam. Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av snickeri och målning, gärna kunskaper inom el (småel).

Frivilligledare
Är du en organiserad person som är duktig på att engagera andra människor och på att hitta kreativa lösningar? Vill du utveckla dina ledarförmågor? Då kan DU vara den vi söker! Vi behöver frivilligledare inom gåvomottagningen och i butiken. Inom uppdraget som frivilligledare ingår bland annat att schemalägga volontärer och sprida information till volontärerna inom arbetsgruppen. Som frivilligledare både deltar du, som övriga volontärer, i uppgifterna och samordnar gruppen så att allt flyter på.

Uppdraget är ideellt. Du kommer att få handledning i din roll och efterhand erbjuds utbildningar inom rödakorskunskap och första hjälpen.

Butiken ligger på Firmavägen 4 i Örebro.

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Röda Korset har sju grundprinciper och det är viktigt att du delar dessa som frivillig: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Annsofi Pierre,

annsofi.pierre@redcross.se


Ansök