Gåvomottagning på Åternyttan!

Gåvomottagning på Åternyttan!

Plats: Örebro

Ideellt uppdrag 

På Mellringe återvinningscentral finns kommunens  "Åternytta", platsen där det nötta blir till nytta. Här kan allmänheten lämna saker till återanvändning istället för sopsortering.

Åternyttan bemannas enligt ett rullande schema av sex olika hjälporganisationer med second hand i Örebro varav Röda Korset är en av dem. 

12 veckor om året bemannar Röda Korset Åternyttan i Mellringe, där vi tar emot gåvor från givare som kan lämna in detta i stället för att slänga på återvinningsstationen. Du bestämmer själv omfattningen av ditt engagemang. 

Som volontär på Åternyttan är det viktigt att Du är tillmötesgående, serviceinriktad, flexibel och ansvarstagande  i mötet med människor som vill lämna in gåvor! Du måste också kunna hjälpa till att lyfta och förflytta saker. Det är också viktigt att du delar Röda korsets värderingar.

Om Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper:  
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

 

Kontaktperson

Annsofi Pierre,

annsofi.pierre@redcross.se


Ansök