På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Östersund: Du behövs i coronakrisen

Plats: Östersund

Du behövs!

Tillsammans med Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun samordnar vi dig som spontanvolontär. Det uppstår många olika behov av frivilligt engagemang i dessa tider. Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Just nu är oron för coronaviruset stor på många håll. Människor tvingas isolera sig och påverkas på olika sätt. Svenska Röda Korset är en del av Sveriges beredskap och har stor vana av att hantera extraordinära händelser. Nu styr vi om en del av vår ordinarie verksamhet för att kunna ha särskilt fokus på coronavirusets konsekvenser för de mest utsatta. Vi behöver fler spontanfrivilliga till detta arbete.  

Behovet av spontanfrivilliga varierar hela tiden. Det är därför svårt att i förhand ge närmare besked om hur ofta och när dina insatser kommer att behövas, eller exakt vad de kommer att innehålla. Vi kontaktar dig om och när behovet uppstår. 
 
Uppdragsbeskrivning  

Du förväntas:  

  • vara tillgänglig med relativt kort varsel
  • vara flexibel med vilken typ av uppdrag du ska utföra (du anger dina förutsättningar i anmälan)

Omfattning  

Du åtar dig att:  

  • meddela hur mycket av din tid du har möjlighet att ge
  • komma överens med ansvarig aktör* om omfattning och mandat för uppdraget   

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår en kort obligatorisk webbaserad utbildning 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.  

Anmäl ditt intresse och ange vad du kan hjälpa till med genom att klicka på ANSÖK nedan. 

Vi kommer att kontakta dig snarast baserat på vilken typ av uppdrag som är aktuella och kan vara lämpliga.

*Röda Korset samordnar på uppdrag av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och Socialstyrelsen i hanteringen av spontanfrivilliga under 2020 i händelse av kris eller samhällsstörning i landet. Det innebär att vi tar emot intresseanmälningar från spontanfrivilliga, samt samordnar frivilliginsatserna på räddningsplatser där samordning inte redan finns. 

Har du frågor, kontakta oss på spontanfrivillig@redcross.se eller 0771-19 95 00. 
Vanliga frågor och svar hittar du här. 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns på plats före, under och efter en katastrof, oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 

 

Kontaktperson

Stefan Olsson
Verksamhetsledare
0727078999
stefan.olsson@redcross.se


Ansök