Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Cykelskola - Växjö

Plats: Växjö

Plats: Växjö

Det finns ett stort behov av volontärer som kan ställa upp för nyanlända som inte kan cykla. Vill du och dina kollegor hjälpa till? Företagsvolontärer är välkomna till Mötesplats Kupan Röda Korset Växjö på Arabygatan 31. Kontakta oss för mer detaljer om startdatum.

Om Cykelskolor
Cykla är inte bara ett sätt att ta sig fram utan också ett sätt att ta sig in i samhället. Våra cykelskolor vänder sig till alla som inte kan cykla. Cykel och skydd lånar vi ut och vi övar på en stor öppen plats utan trafik. Deltagare får även lära sig grundläggande trafikregler. Kurser startar på hösten och på våren. En kurs håller på i fyra veckor och vi träffas sammanlagt åtta gånger. Har du möjlighet till 8-12 timmar volontärsarbete från din arbetsgivare använd gärna de timmarna under samma termin så att vi kan erbjuda trygghet och kontinuitet till vår målgrupp.

Om uppdraget
Våra cykelskolor är mycket populära och vi behöver därför alltid fler volontärer som kan hjälpa till. Vi blandar teori med praktik och när kursen är slut får deltagare ett intyg. Det bjuds på utmaningar och ett och annat blåmärke, men framförallt skratt och gemenskap!

Kontaktperson
+4647027090

Att tänka på
Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 


Ansök