Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Frihamnen - Återvinning

Plats: Stockholm

Företagsvolontärer är välkomna till Frihamnen torsdagar mellakl.10.00  kl.14.00.

Genom konceptet Zero Waste där Röda Korset jobbar 90% med återanvändning av textilierna men även omvandling till putstrasor, isoleringsmaterial till bilar och nya textilfibrer samt resterande 10% där vi jobbar med återvinning till energi sparar vi stora mängder vatten, CO2-utsläpp och användning av kemikalier. 

Torsdagar är företagsvolontärer välkomna att hjälpa till vid tömning av depån i Frihamnen. Vi tar 10-12 företagsvolontärer åt gången.

Uppdragsbeskrivning
Uppdraget består i att under 2–3 timmar hjälpa till att lasta säckar med överbliven textil på lastbil för vidare export till våra återvinningspartners i Europa. Då hållbarhet är en viktig fråga för Röda Korset tar organisationen också ansvar för de textilgåvor som inte säljs i våra second hand butiker. 

Förutom att ni bidrar till Röda Korsets hållbarhetsarbete så får ni en rolig teambildning aktivitet med inslag av fysisk aktivitet. 

Anmälan 
Skicka er intresseanmälan till Eva Maria Rudback, logistiksansvarig, eva.maria.rudback@redcross.se 

Har du och ditt företag tillgång till en pickupbil eller lastbil, vänligen meddela detta då ibland behöver vi hjälp med att lasta bilar och transportera klädpåsar från våra butiker till depån. 

Att tänka på  
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  


Ansök