Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Nationellt förtroendeuppdrag - förbundsstyrelseledamot

Plats: - Ospecificerad plats -

Vill du vara med och utveckla Röda Korsets Ungdomsförbund? Är du en visionär eller strateg som vill leda Röda Korsets Ungdomsförbund framåt? Då är kanske du vår nästa ledamot i den nationella förbundsstyrelsen!

 

Röda Korsets ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga.

Vi finns i barn och ungas vardag när dom behöver oss som mest. Våra verksamheter utgår från barnkonventionen. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att dom kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation.

 

Din uppgift som förbundsstyrelseledamot är bland annat att delta under styrelsemöten, bidra med dina idéer, ha kontakt med lokalföreningar, utforma organisationens styrdokument och planera och utveckla organisationens långsiktiga strategier. Som ledamot är du ett stöd till förbundsordföranden och representerar tillsammans med denne organisationen. Mellan styrelsemöten har du ansvar för att utföra olika uppdrag och projekt. Uppdraget är roligt, givande och utvecklande samt ger dig möjlighet att knyta många kontakter för framtiden. Det ger dig en unik möjlighet att vara med och förändra och påverka en stark och växande ungdomsorganisation.

 

Vi söker dig som:

 • Är under 31 år
 • Delar Röda Korsets värderingar

 

Som person ser vi att du:

 • är en visionär
 • gillar att tänka strategiskt
 • är självgående
 • är bra på att samarbeta
 • gillar organisationsutveckling

 

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av styrelsearbete
 • relevant utbildning för uppdraget
 • relevant arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet från arbete i idéburen/ideell organisation

 

Om uppdraget:

Uppdraget är nationellt. Fysiska styrelsemöten hålls cirka sju gånger per år, företrädesvis i Stockholm. Mellan dem förekommer digitala möten regelbundet. Resor förekommer i uppdraget. Vi ser det som en tillgång att ha nationell spridning bland våra förtroendeposter. Som ledamot väljs du på antingen ett eller två år med tillträde 1 augusti 2021. Uppdraget är inte arvoderat. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se.

 

Ansökan:

Skicka din intresseanmälan med ett personligt brev och CV till valberedning.rkuf@redcross.se senast den 1 mars 2021.

Preliminära datum för intervju med tänkbara kandidater sker 20-21 mars samt 27-28 mars.

Preliminära datum för riksårsmötet är den 9-13 juni 2021 och då röstar organisationen om posten.

 

Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

Kontaktperson

Nationella Valberedningen
Nationella valberedningen

valberedningen.rkuf@redcross.se


Ansök