Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Ordförande nationella valberedningen

Plats: - Ospecificerad plats -

Tycker du att rekrytering och ledarskap är spännande? Vill du påverka Röda Korsets Ungdomsförbunds framtid? Tycker du dessutom att föreningsdemokrati är viktigt? Då är kanske du vår nästa valberedningsordförande till Röda Korsets Ungdomsförbund!

 

Röda Korsets ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga.

Vi finns i barn och ungas vardag när dom behöver oss som mest. Våra verksamheter utgår från barnkonventionen. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att dom kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation.

 

I valberedningen kommer du att samordna och driva hela rekryteringsprocessen, bland annat genom att utvärdera organisationens behov, utforma kravprofiler och annonser, göra urval, hålla intervjuer och slutligen föreslå kandidater till ledningsuppdrag. Du kommer att utveckla dina sociala och organisatoriska förmågor samtidigt som du får möta människor med många olika kompetenser och bakgrunder. De flesta personer som kandiderar till ideella uppdrag brinner för socialt arbete och har ett starkt engagemang, vilket smittar. Valberedande är ett bra sätt att nätverka. Utöver det har du som ordförande i valberedningen ett övergripande ansvar för planering och genomförande av möten samt delegering av arbetsuppgifter inom arbetsgruppen.

 

Till riksårsmötet lägger valberedningen fram ett förslag med lämpliga kandidater till bland annat förbundsstyrelseledamöter, verksamhetsrevisorer och valberedning inför kommande verksamhetsår. Detta förslag presenteras av valberedningen på riksårsmötet och medlemmarna beslutar därefter om det.  Detta betyder alltså att valberedningen inte tillsätter förtroendeposterna, men har ett väldigt viktigt arbete för att ta fram lämpliga kandidater.

 

Vi söker dig som:

  • Är under 31 år
  • Delar Röda Korsets värderingar

 

Som person ser vi att:

  • Du är självgående
  • Du är bra på att samarbeta

 

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av rekrytering
  • Har erfarenhet av ledarskap
  • Har erfarenhet av kommunikation
  • Har erfarenhet av arbete i idéburen/ideell organisation

 

Om uppdraget:

Uppdraget är nationellt. Möten hålls minst en gång i månaden men kan variera beroende på vart i rekryteringsprocessen valberedningen befinner sig. Vi ser det som en tillgång att ha nationell spridning bland våra förtroendeposter. Som valberedningsordförande väljs du på två år. Tillträde sker i juni 2021. Uppdraget är inte arvoderat. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se.

 

Ansökan:

Skicka din intresseanmälan med ett personligt brev och CV till valberedning.rkuf@redcross.se senast den 1 mars 2021.

Preliminära datum för intervju med tänkbara kandidater sker 20-21 mars samt 27-28 mars.

Preliminära datum för riksårsmötet är den 9-13 juni 2021 och då röstar organisationen om posten.

 

 

Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Kontaktperson

Nationella Valberedningen


valberedningen.rkuf@redcross.se


Ansök