Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Vill du vara med i Botkyrkakretsens fina frivillig grupp i Secondhandbutiken?

Plats: Botkyrka

Ideellt uppdrag 

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle. Överskottet från inkomsterna i second handbutiken går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt

Botkyrkas Second hand butik  ligger centralt i Tumba och har öppet både vardagar, kvällar och helger. Skulle något av detta passa dig? Du väljer själv när du kan hjälpa till. 

Passa på att få butikserfarenhet att lägga till i ditt CV. Om du är frivillig i ett år får du ett intyg på vad du har gjort. Fyll i dina uppgifter och skicka in! Kom med i vår härliga frivilliggrupp.

Uppdragsbeskrivning 

Arbetsuppgifter i butiken:  

  • Diska skänkta husgeråd
  • Packa upp och stryka kläder och fylla på i butiken.
  • Möta kunder, stå i kassan och ge service 
  • Bemanna ett litet Cafe
  • Bidra till att butikens och Röda Korsets grundtankar efterlevs  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • regelbundet boka dig 4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga och har möjlighet att påverka schemaläggningen.

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 
  • har lätt för att samarbete 

Röda Korset arbetar i hela världen efter samma 7 grundprinciper.
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Anne-Marie Rudolf
Rekryterare
0738023192
annemarie.rudolf@gmail.com


Ansök