Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Stöd till äldre, sjuka eller ofrivillig ensamma

Plats: Varberg

Bli besökare!
Du behövs!


Besöksverksamheten vänder sig till äldre och ofrivilligt ensamma. Som volontär i verksamheten har du kontakt med en person, oftast i hemmet eller på den plats ni kommer överens om.

Genom vår verksamhet vill vi öka människors livskvalitet vilket kan innebära en promenad i det vackra vädret, ett samtal över en kopp kaffe, spela spel tillsammans eller någon att hålla under armen på väg till affären. Kanske något så enkelt som att ha någon att skratta tillsammans med!

Våra möten mellan besökare (volontär) och besöksvän präglas av medmänsklighet, lika värde och värdighet. Vi vill skapa nära, långsiktiga och  regelbundna relationer som ger glädje samt ömsesidigt utbyte i vardagen.

Vi träffar gärna dig och berättar mer om vad arbetet innebär och svarar på dina frågor. Du kommer att få utbildning och introduktion av oss.

I vårt ideella uppdrag arbetar vi och utgår ifrån Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.


Vi ser fram emot Din intresseanmälan!

 

 

Kontaktperson

Marianne Bengtsson
Verksamhetsledare
0340695850 eller 076-109-5850
Marianne.Bengtsson@redcross.se


Ansök