Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Vill du bidra till en bättre värld och gillar du second hand?

Plats: Vallentuna

Vill du bidra till en bättre värld och gillar du second hand? Har du dessutom några timmar över ibland, då får du mer än gärna ansöka om att bli volontär i vår fina Röda kors-butik i Vallentuna! (en av våra fina Röda Kors-butiker!)
    
Vi söker dig som tycker det är kul med människor och kundkontakt - och även sälj, hela vårt överskott går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. Förutom att ta hand om våra kunder får du vara delaktig i alla andra butikssysslor så som att vara kreativ och hjälpa till med skyltning, ta emot och ta hand om gåvor etc. Du binder inte nödvändigtvis upp dig på bestämda pass, utan schemaläggs i dialog med kretsen. 

Vår butik har följande öppettider: 

  • torsdag 11.00 - 18.00
  • lördag 11.00 - 15.00

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att, efter dina egna önskemål:  

  • Följa och uppdatera sortimentet i butiken 
  • Möta kunder, stå i kassan och ge service 
  • Bidra till att butikens estetiska riktlinjer efterlevs 
  • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga men hur ofta avgör du själv i dialog med kretsen. 

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget. Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du vara intresserad av butiksarbete, tycka om att möta människor och ge service. Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Irene Gustavsson
Ledamot i styrelsen

irene.c.gustavsson@gmail.com


Ansök