På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Man får behandling på Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö.

Behandlingscenter Stockholm

På vårt behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Stockholm hjälper vi dig som lider av trauman från krig, tortyr och svåra flyktupplevelser.
På vårt behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Stockholm hjälper vi dig som lider av trauman från krig, tortyr och svåra flyktupplevelser.

Att söka behandling

Du kan söka behandling hos oss genom remiss, ringa 08-772 19 80 eller fylla i vår anmälningsblankett och skicka in per post. Obs! Mejla inga personnummer.

Så arbetar vi

Trauman från krig, tortyr och svåra flyktupplevelser kan skada en människa för livet, men med rätt behandling ökar chansen att orka gå vidare.

På behandlingscentret arbetar ett professionellt team med psykologer och psykoterapeuter, psykiatriker, läkare, sjuksköterska och kurator. Teamet har bred kompetens inom olika behandlingsmetoder, för varje patient utarbetas en individuell behandlingsplan. Vi behandlar våra patienter utifrån ett helhetsperspektiv, där psykologiska, fysiska och sociala aspekter vägs samman, vi kan också hänvisa patienter till annan relevant rödakorsverksamhet, om efterforskning och familjeåterförening.

  • Vi tar emot på remiss från andra vårdgivare och via egenanmälan.
  • Vi ordnar med tolk vid behov.
  • Behandling hos oss är kostnadsfri.

Vilka vi hjälper

  • Vi tar emot personer oavsett legal status, det vill säga såväl asylsökande och papperslösa som personer med uppehållstillstånd i Sverige och svenska medborgare med flyktingbakgrund.
  • Vuxna personer från 18 år som lider av trauman från krig, tortyr och, eller, svåra flyktupplevelser.

Upptagningsområde

Vi tar huvudsakligen emot patienter bosatta i Stockholms län.

Möter du personer med erfarenheter av krig, tortyr och flykt i ditt arbete?

  • Vi arbetar med att sprida kunskap om flykttrauma och tortyrskador, och vi samverkar med andra aktörer som Arbetsförmedlingen, Stockholms stad och Samordningsförbundet.
  • Vi genomför utbildningar för personal som möter flyktingar i sitt arbete och vi erbjuder handledning och konsultation.

Mejla Siamak Noroozy på siamak.noroozy@redcross.se angående handledning, konsultation, studiebesök och utbildningar.

Har du synpunkter på vården?

Dina synpunkter är viktiga för oss, det kan bidra till att förändra och förbättra den vård vi erbjuder.

Tyck till om vården