Volontärer från Röda Korset hämtar mat hos ICA till mötesplatsen på Röda Korsets hus.

I samarbete med ICA Stiftelsen

I samarbete med ICA Stiftelsen

Tillsammans för ett socialt hållbart samhälle – i trettio år har ICA stöttat vårt arbete genom en rad olika projekt med fokus på gemenskap och social inkludering.

Runt om i landet arbetar vi för att bryta ofrivillig ensamhet och att skapa möten som leder till ökad delaktighet och gemenskap. Vi har verksamheter som syftar till att främja en jämlik hälsa, där fysisk aktivitet och goda kostvanor är viktiga delar. Barn och unga ska få starta skoldagen mätta, därför finns våra frukostklubbar på flera skolor i några av landets socioekonomiskt eftersatta områden. Rödakorskretsarnas samverkan med lokala ICA-handlare gör att vi kan vara nära till handling och praktiska i det medmänskliga.

ICA Stiftelsen stödjer vårt arbete, för att fler som lever i en utsatt situation ska få en bättre morgondag.

ICA Stiftelsens logotyp

”"Vi är väldigt stolta över våra gemensamma insatser där de behövs som mest. Samarbetet mellan ICA-handlare och lokala Röda Kors-kretsar går långt tillbaka och i rådande tider blir samarbetet än mer förstärkt för att bättre möta växande behov."”

Peter Hägg, generalsekreterare ICA Stiftelsen

Tack vare stödet från ICA Stiftelsen har vi öppnat Röda Korsets hus i Malmö

Varje dag möter vi människor som kämpar för att klara vardagen. En stor satsning är Röda Korsets hus, som tack vare stödet från ICA Stiftelsen kunnat öppna på flera platser i Sverige det senaste året. Här kan människor få hjälp med det mest nödvändiga som mat och kläder, umgås med andra, delta i språkkurser och få hjälp med myndighetskontakter.

På Röda Korsets hus i Malmö finns bland annat tesalongen, som ger en stunds gemenskap för äldre människor som lever i ensamhet. Här provar besökarna olika slags teer och bjuds på fika eller en smörgås. Men det som uppskattas mest är själva gemenskapen. 

– Jag har blivit en helt annan människa sen jag kom hit. Jag har blivit mycket mer positiv, och det är ju precis så det ska vara, säger Lars Åke som besöker tesalongen varje vecka.

Tillsammans kan vi bära mer

ICA Stiftelsen har tagit fram en kasse där tre kronor per såld kasse går till oss och deras övriga samarbetspartners. Håll utkik i en butik nära dig!

 

En kasse från ICA Stiftelsen
ICA Stiftelsens kasse som säljs till förmån för deras samarbetspartners.

Läs mer om vårt samarbete

Kvinna bär matpaket på huvudet, Röda Korset i bakgrunden.

Tillsammans räddar vi liv

Bli samarbetspartner med oss