Kanelbullar på en plåt

Lokalt engagemang - kanelbullar gör skillnad

Lokalt engagemang - kanelbullar gör skillnad

Fattigdomen och utsattheten ökar i Sverige. Tack vare stödet från ICA Stiftelsen och lokala ICA-handlare kan vi göra skillnad för fler.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

I tider, när många människor har fått det tuffare, söker sig allt fler till Röda Korsets verksamheter. Därför har Emma Nilsson Billefors tillsammans med arton andra ICA Maxi-handlare startat en kampanj där en krona per såld kanelbulle går direkt till Röda Korset lokala verksamhet. En övertygelse om att alla kan vara med och göra något, ligger till grund för kampanjen säger Emma.

– I dessa utmanade tider är lokalt engagemang mer betydelsefullt än någonsin och Röda Korset fyller en viktig funktion genom att stötta människor som har det svårt. säger Emma.  

Samarbete på lokal nivå

Över hela Sverige samarbetar ICA-butiker med Röda Korsets lokalföreningar. Emma berättar att samhällsengagemang på en lokal nivå är en viktig del av hennes och andra ICA-handlares verksamhet. I ICA Maxi Öst, som Emmas butik ingår i, startas regelbundet olika gemensamma initiativ. Kampanjen med kanelbullar är det senaste och sammanfaller med den tid på året när kanelbullar är särskilt populära. 

– Under hösten säljs det vanligtvis mycket kanelbullar, och höjdpunkten är naturligtvis kanelbullens dag i början av oktober, förklarar Emma. Här ville vi ha en kampanj som är aktuell och där många kan vara med och bidra. Då passar det utmärkt med kanelbullar.

Kanelbullar på en plåt

Kampanj som skapar samhörighet och engagemang

Emma hoppas naturligtvis på försäljningsrekord men berättar att kampanjen även skapar en känsla av samhörighet och engagemang både internt och externt. 

– Våra medarbetare i bageriet blir extra stolta när de vet att en del av försäljningen går till Röda Korset och vi får många positiva reaktioner från kunder som genom sin handling kan bidra till verksamheter i området, säger Emma. 

Miriam Kronberg från Röda Korset i Nacka är mycket glad över kampanjen och det lokala samarbetet med ICA Maxi. 

– Det ger oss så mycket på många olika sätt. Tack vare kampanjen har vi möjlighet att utöka vår närvaro i Fisksätra. Genom att synas i butiken är det fler som får kännedom om att vi finns här i Nacka. Vårt samarbete gör stor skillnad!

De butiker som är med i Kanelbulle-kampanjen är ICA Maxi Stormarknad i Barkabystaden, Botkyrka, Flemingsberg, Gnista, Haninge, Häggvik, Lindhagen, Nacka, Solna, Vasa, Stenhagen, Visby, Värmdö, Nynäshamn, Moraberg, Bålsta, Bromma och Österåker. 

Emma Nilsson Billefors, ICA Maxi Nacka