Tre glada värvare vid Mariatorget

Intervju med Victoria och Petra

Intervju med Victoria och Petra

Gillar du att träffa människor och få möjlighet att förändra deras synsätt kan värvare vara något för dig. Här berättar Victoria och Petra om vad jobbet innebär.

Vad är det roligaste med jobbet som värvare?

Petra: Dels att träffa engagerade och fantastiska människor ute på stan och vid dörrarna, men också att få engagera personer som inte tidigare varit det. Att få förändra någons synsätt och få dem att inse att det går att göra skillnad är fantastiskt.

Victoria: Jag älskar alla direkta möten med andra! Dessutom är det ett jättebra sätt att få vara med i en organisation som Röda Korset och få insikt om hur vi arbetar.

Vem passar för jobbet som värvare?

Petra: Det finns egentligen inte en mall, alla som verkligen vill värva kan värva.

Victoria: Jag tänkte säga exakt samma sak.

Petra: Sen är det också viktigt att man vågar ta kontakt med människor, det är ju lite ovant att göra det…

Victoria: Och att man är lite tävlingsinriktad och gillar att jobba mot resultat.

Vilka är de största utmaningarna du möter som värvare?

Victoria: Att hålla lågan uppe! Det är viktigt att inte ge upp, utan ha hög arbetsmoral och se till att man hela tiden utvecklas och strävar mot nya mål.

Petra: Man möter mycket positiva reaktioner, men också negativa och det är viktigt att inte dras ner av det, utan istället vara trygg i sig själv och sin roll.

Vilket stöd får man som värvare för att klara detta?

Petra: Alla värvare får en introduktionsutbildning som är två heldagar…

Victoria: …sen har vi en kortare utbildning varje vecka och en Facebook-grupp där vi delar viktig information och nyheter. Om man undrar något får man alltid svar.

Alla teamledare går också extra utbildningar, till exempel i säkerhet och i hur man hanterar främlingsfientliga handlingar. Det finns rutiner för hur olika händelser ska följas upp så att alla känner att de får stöd. Det är viktigt!

Slutligen, varför satsar Röda Korset på face to face?

Petra: Det är bara att titta på våra resultat, så förstår man varför! Tack vare våra värvare har vi mer än fördubblat Röda Korsets månadsgivare, på två år. Face to face är helt enkelt det mest effektiva sättet att öka de långsiktiga intäkterna till Röda Korset. Och det hjälper oss i sin tur att hjälpa fler.

Att jobba som värvare eller teamledare är ett fantastiskt sätt att göra skillnad och bidra till Röda Korsets arbete.

Läs mer om att jobba hos oss