Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Starta en egen insamling

Just nu pågår många katastrofer runt om i världen. Du kan vara med och kämpa för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Starta din egen insamling och var med och rädda liv och ge hopp!
Just nu pågår många katastrofer runt om i världen. Du kan vara med och kämpa för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Starta din egen insamling och var med och rädda liv och ge hopp!

Nu kan du starta en egen insamling till förmån för Röda Korsets arbete. Att starta en egen insamling är enkelt via Facebooks plattform och passar till födelsedagar, dop, studenten och mycket mer.

Några tips för att lyckas med att starta din insamling:

 

  1. Klicka här och välj Samla in pengar.
  2. Sätt ett mål och slutdatum för din insamling.
  3. Döp din insamling. Om du vill kan du berätta varför du samlar in pengar. Information om Röda Korset kommer automatiskt med. 
  4. Välj en av våra bilder eller ladda upp en egen.
  5. När insamlingen är klar klickar du på Bjud in för att engagera dina vänner. 

 

Några tips för att lyckas med din insamling:

 

  • Ge den första gåvan själv. Folk är ofta motvilliga till att ge till en insamling som inte fått in några pengar ännu.
  • Dela insamlingen i ditt flöde och bjud in dina vänner. Börja med de du tror skulle ge till insamlingen först. På så sätt får du in gåvor snabbt vilket påverkar fler till att ge. Hoppa över de du inte tror är intresserade.
  • Skriv en egen beskrivning om varför du valt just Röda Korset när du delar insamlingen. Låt ditt personliga engagemang smitta av sig!
  • Se till att tacka alla vänner som gett en gåva personligen.
  • Om du når ditt mål snabbare än förväntat, höj målet och se om du kan engagera ännu fler vänner till att ge en gåva!