Man får hjälp på behandlingscenter i Stockholm

Behandlingscenter Stockholm

Behandlingscenter Stockholm

Röda Korsets behandlingscenter i Stockholm är stängt. Verksamheten upphör 240630.

Varför stänger ni RKC Stockholm?
Som idéburen vårdgivare är vi dels beroende av att kunna finansiera vår verksamhet och dels önskar vi ha en överenskommelse med ansvarig hälso- och sjukvårdsregion. Röda Korset avser att vara ett stöd till den offentliga vården, men i Stockholm har vi inte lyckats nå samsyn rörande överenskommelse och finansiering vilket medför att vi tagit beslut om att lägga ner verksamheten.

Jag eller en anhörig behöver vård och behandling hos er, hur ska vi göra nu?
Region Stockholm är ansvarig för vården i Stockholm. Här hänvisar vi dig till den ordinarie vården, dvs din vårdcentral eller annan befintlig vårdkontakt behöver ta emot dig och bedöma ditt vårdbehov och eventuell remittering till specialistvård.

Jag är vårdgivare som tidigare remitterat till RKC Stockholm, vad gör jag nu?
Region Stockholm är ansvarig för vården i Stockholm, och här är Röda Korset inte längre ett vårdval att remittera till. Här uppmanar vi er att hantera detta enligt ordinarie regionala kanaler.

Jag är tidigare patient och har frågor kopplat till min tidigare vård hos er?
Kontakta info@redcross.se.

Kontakta oss

Behandlingscenter Stockholm

Postadress: Taptogatan 6, 115 26 Stockholm. Vid frågor kontakta vår reception:

Visa andra kontaktvägar
Adress: 
Svenska Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Stockholm, Taptogatan 6, 115 26 Stockholm. Hitta till oss: Tunnelbana: T Karlaplan, uppgång mot Karlaplan. Promenera ca 700 m. Buss: Blåbuss 4 från Gullmarsplan mott Radiohuset eller buss 76 från medborgarplatsen mot Ropsten, hållplats Radiohuset. Pendeltåg/Buss: Byt till Buss 69 vid T-centralen, hållplats Berwaldhallen.

Vill du stödja vårt arbete?

Vi tar tacksamt emot ett bidrag till verksamheter inom området hälsa och vård: Bankgiro 900-8004 Ändamålskod 2020402. Stort tack för ditt stöd.

Mer om vård för papperslösa kan du läsa om här

Tyck till (e-post)

Har du synpunkter på vården?