Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Cyklon slår mot Bangladesh och Myanmar

Vi kämpar för att rädda liv efter den ovanligt kraftiga cyklonen Mocha. Miljontals människor i Bangladesh och Myanmar är drabbade.
Vi kämpar för att rädda liv efter den ovanligt kraftiga cyklonen Mocha. Miljontals människor i Bangladesh och Myanmar är drabbade.
Publicerad: 15 maj 2023
Lästid: ca

En kraftig tropisk cyklon, med namnet Mocha, har dragit in över Bangladesh och Myanmar. Katastrofala svallvågor, extrem blåst och översvämningar har drabbat miljontals människor i tätbefolkade och fattiga områden där utsattheten redan är stor. Hus har översvämmats, broar har förstörts och el- och vattenförsörjning har slagits ut.

Stormen slår bland annat mot Cox’s Bazar i Bangladesh och delstaten Rakhine i Myanmar där det sedan länge lever miljontals människor på flykt.

Hjälpbehoven är stora – vi gör skillnad för många 

Vi har tusentals volontärer i Bangladesh och Myanmar kämpar för att rädda liv och har evakuerat människor till trygga platser. Vi genomför sök- och räddningsarbete, röjer upp bland träd och bråte som fallit samt hjälper med vård, rent vatten och annat som behövs.

Redan innan cyklonen nådde fram till land började våra förberedelser. I området finns bland annat cyklonskydd och lager med förnödenheter som stått redo.

God krisberedskap är livsviktigt för att kunna hjälpa i en naturkatastrof som denna. Genom att tidigt varna för det inkommande ovädret och förbereda människor så har vi kunnat rädda många liv.

Rädda liv varje dag!

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

*Få skattereduktion! Ge minst 200kr/mån och du kan få tillbaka 25% av gåvobeloppet. Läs mer om skattereduktion här. 

Orkan på Haiti.
Stormar – kraftiga vindar som orsakar nöd

Miljontals människor drabbas hårt av stormar, orkaner, cykloner och tyfoner varje år. Vi jobbar runt om i världen för att ...

Läs mer
Myanmar, mamma med barn.
Myanmar – vi hjälper på plats

Hundratusentals har flytt från konfliktdrabbade områden. Samtidigt slår nu coronakrisen hårt mot många.

Myanmar
Många människor har flytt från Myanmar till Cox'z Bazar i Bangladesh.
Bangladesh

Fattigdom, naturkatastrofer och flyktingkriser. Många människor i Bangladesh behöver humanitärt stöd. Vi hjälper på plats.

Bangladesh