Volontärer letar överlevande efter cyklonen.

Cyklon slår mot Bangladesh och Myanmar

Cyklon slår mot Bangladesh och Myanmar

Vi kämpar för att rädda liv efter den ovanligt kraftiga cyklonen Mocha. Miljontals människor i Bangladesh och Myanmar är drabbade.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

En kraftig tropisk cyklon, med namnet Mocha, har dragit in över Bangladesh och Myanmar. Katastrofala svallvågor, extrem blåst och översvämningar har drabbat miljontals människor i tätbefolkade och fattiga områden där utsattheten redan är stor. Hus har översvämmats, broar har förstörts och el- och vattenförsörjning har slagits ut.

Stormen slår bland annat mot Cox’s Bazar i Bangladesh och delstaten Rakhine i Myanmar där det sedan länge lever miljontals människor på flykt.

Hjälpbehoven är stora – vi gör skillnad för många 

Vi har tusentals volontärer i Bangladesh och Myanmar kämpar för att rädda liv och har evakuerat människor till trygga platser. Vi genomför sök- och räddningsarbete, röjer upp bland träd och bråte som fallit samt hjälper med vård, rent vatten och annat som behövs.

Redan innan cyklonen nådde fram till land började våra förberedelser. I området finns bland annat cyklonskydd och lager med förnödenheter som stått redo.

God krisberedskap är livsviktigt för att kunna hjälpa i en naturkatastrof som denna. Genom att tidigt varna för det inkommande ovädret och förbereda människor så har vi kunnat rädda många liv.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp
Våra volontärer räddar människor undan stigande vatten efter cyklonen.
Våra volontärer räddar människor undan stigande vatten efter cyklonen. En av de som fick hjälp till en säkrare plats var en 80-årig man.
Översvämmad gata efter storm

Stormväder

Läs om stormar
Människor i översvämning får hjälp via båt.

Bangladesh – klimatkrisen slår hårt

Mer om Bangladesh
Röda Korset delar ut nödhjälp

Myanmar – våld drabbar utsatt befolkning

Vår hjälp i Myanmar
Bild

Här arbetar Röda Korset

Läs om länderna där vi arbetar