Chalima framför en vattenpump

"Vi är inte sjuka lika mycket nu"

"Vi är inte sjuka lika mycket nu"

Efter kriser och katastrofer riskerar människors lidande att bli mycket värre om de inte får tillgång till rent vatten. Chalima bor i Kurigram i Bangladesh, ett område utsatt av återkommande naturkatastrofer.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

”Det har verkligen hjälpt oss massor att ha rent vatten så nära. Vi är inte sjuka lika mycket nu" säger Chalima Begum.

Tre familjer från tre olika hushåll, totalt 15 personer, delar på en vattenpump som Chalima visar. Tidigare hade de inte bara problem med förorenat vatten och vattenburna sjukdomar, men de var också tvungna att gå långa sträckor för att hämta vatten. Detta problem förvärrades särskilt under översvämningar då många lågt placerade vattenpumpar hamnade under vatten.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp

Röda Korset har bidragit med kontantstöd, ritningar och hjälp till att bygga anläggningen som nu har ett ordentligt avloppssystem, breda trappsteg, handräcke och en högre kant. Detta gör den säkrare för små barn och äldre. Nu kan de hämta rent och fräscht dricksvatten härifrån året om.

”Det har verkligen hjälpt oss massor att ha rent vatten så nära. Vi är inte sjuka lika mycket nu längre. Den förra vattenpumpen vi hade stod lågt på marken och blev ofta översvämmade och förorenad. Vi behövde gå väldigt långt för att hämta vatten då, det är tungt och slitsamt." berättar Chalima.

Chalima pumpar vatten vid vattenpump

Läs mer om vatten och sanitet