Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Indonesien – hårt drabbat av katastrofer

Många av landets 250 miljoner invånare bor i områden där risken för naturkatastrofer är stor. Vi finns på plats för att hjälpa.
Många av landets 250 miljoner invånare bor i områden där risken för naturkatastrofer är stor. Vi finns på plats för att hjälpa.

Landet ligger i "Eldringen"

Indonesien ett av världens mest befolkade länder. Landet består av tusentals öar och sträcker sig från Australien till det sydöstasiatiska fastlandet.

Många människor lever i områden där det är stor risk för naturkatastrofer. Jordbävningar, vulkanutbrott, tsunamis, översvämningar och cykloner drabbar landet och kan orsaka enorm förödelse. Indonesien ligger i det som kallas för Eldringen (Pacific ring of fire) vilket är ett hästskoformat område runt Stilla Havet med vulkanisk aktivitet och där många kraftiga jordbävningar sker.

Röda Korset i Indonesien jobbar kontinuerligt med krisberedskap och hjälper när naturkatastrofer sker.    

Ge pengar varje månad

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Katastrofen i Sulawesi

En rad starka jordskalv drabbade ön Sulawesi den 28 september 2018. Som en följd av det utlöstes en tsunami med vågor som var upp till tre meter höga. Över 2800 människor dog.  Hela bostadsområden jämnades med marken och omkring 170 000 personer förlorade sina hem. Värst drabbades distrikten Palu, Sigi, Dongala och Parigi i centrala Sulawesi.

Massiv hjälpinsats

Efter katastrofen i Sulawesi var hjälpbehoven enorma. Vi var snabbt på plats för att rädda liv och vi fortsätter att hjälpa. Några saker vi gjort är att ge sjukvård, psykosocialt stöd, rent vatten och hygien-kit. Vi har också delat ut presenningar, satt upp tält och byggt toaletter och duschar. Över 100 000 människor har fått hjälp av oss.

Jordskalv på Lombok

Flera kraftiga jordbävningar skedde på ön Lombok i juli och augusti 2018. Över 600 000 människor drabbades och hundratals dog. Även i denna katastrof var vi på plats för att hjälpa. Bland annat gav vi stöd i form av rent vatten, tillfälliga bostäder och vård.