Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Sydostasien – extrema oväder slår hårt

Supertyfonen Rai har orsakat förödelse i Filippinerna. Vi kämpar för att hjälpa och rädda liv på plats.
Supertyfonen Rai har orsakat förödelse i Filippinerna. Vi kämpar för att hjälpa och rädda liv på plats.

Aktuellt: Supertyfonen Rai orsakade förödelse i Filippinerna

Med vindar på upp emot 260 kilometer i timmen och stora regnmängder drog tyfonen Rai (även kallad Odette) in över landet. Det orsakade enorm förstörelse och kraftiga översvämningar. Bostäder, sjukhus och skolor har förstörts och många människor har förlorat allt. Över 200 människor har dött och ännu fler har skadats enligt rapporter. 

Vi är på plats i Filippinerna för att hjälpa människor i denna svåra situation. Fler än 1000 volontärer var igång redan när tyfonen drog in mot land för att evakuera och se till att människor kunde skydda sig. Vi fortsätter nu arbeta med att dela ut mat, rent vatten, ge vård och psykosocialt stöd.

Människor i Filippinerna är tuffa men den här supertyfonen är ett bittert slag för miljontals människor som fortfarande återhämtar sig från andra förödande stormar och översvämningar under det senaste året samt covid-19, säger Richard Gordon, ordförande Filippinska Röda Korset.  

Ge pengar varje månad

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Naturkatastrofer drabbar många i Sydostasien

I Sydostasien bor hundratals miljoner människor i länder som Indonesien, Thailand, Vietnam, Malaysia och Filippinerna. Området drabbas från tid till annan av naturkatastrofer. Tyfoner, tropiska stormar, översvämningar och jordbävningar slår hårt mot de människor som bor i drabbade områden. Men genom att arbeta med förebyggande åtgärder och beredskap kan många liv räddas.

Så hjälper vi vid kriser och katastrofer

Vi på Röda Korset är ständigt på plats med våra lokala volontärer. Tack vare vår beredskap och vårt förbyggande riskreduceringsarbete gör vi stor skillnad. Vi hjälper bland annat med nödhjälp som mat, rent vatten, hygien-kit, och tak över huvudet. Våra hälsocenter och mobila akutenheter ger vård.