Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Leshinas tvillingar kämpar mot hungern

Leshinas tvillingar gråter av hunger. Svår torka och översvämningar har förstört skördar och lett till akut hungernöd i Zambia där de bor.
Leshinas tvillingar gråter av hunger. Svår torka och översvämningar har förstört skördar och lett till akut hungernöd i Zambia där de bor.
Publicerad: 21 jun 2021
Lästid: ca

Leshina får inte längre i sig det hon behöver för att amma sina bebisar, hur mycket hon än kämpar.

- Allt jag har är den frukt jag själv kan plocka i skogen, men det räcker inte till för att producera mjölk till mina bebisar, säger Leshina.

Ge pengar varje månad

Som månadsgivare stöttar du vår insats för att stoppa hungern och ser till att vi kan vara på plats både före, under och efter kriser och katastrofer.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Röda Korset finns på plats

Leshina måste få mer mat, annars riskerar hennes barn att svälta ihjäl. Som tur är finns Röda Korset på plats i området där Leshina bor och kan hjälpa familjer som hennes att få näring nog för att klara sig.

- Vi har det väldigt svårt. Mina bebisar gråter hela tiden för att de är hungriga, säger Leshina.

Hennes familj är inte ensam om att leva i hungersnöd. Miljoner barn lägger sig hungriga ikväll, utan att veta om de får något att äta imorgon heller.

Miljoner barn behöver din hjälp

Varje år dör cirka tre miljoner små barn på grund av matbrist. Vi på Röda Korset finns i 192 länder och delar ut matpaket, behandlar undernärda barn med näringsrik nötkräm och ger vård.

Vi hjälper också människor att stå starkare inför extremväder som torka och översvämningar. Det kan vara genom att odla tåligare grödor, få egen boskap eller kunna starta en egen liten verksamhet.

Det finns hopp. Var med oss och hjälp familjer som Leshinas – bli månadsgivare idag!