Brinnande och ödelagt Australiensiskt landskap.

Bränderna i Australien – så hjälper Röda Korset

Bränderna i Australien – så hjälper Röda Korset

Våldsamma bränder härjar just nu i Australien, och hela städer har blivit evakuerade. Röda Korset är på plats och har hittills hjälpt över 20 000 personer som drabbats av bränderna.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Fler än 20 personer har dött, och nödläge råder i flera delar av landet.

Extrem värme, torka och vind har lett till de svåra skogsbränderna som just nu rasar i Australien. Röda Korsets volontärer och personal finns på plats med hjälp i de branddrabbade områdena. Vi ger psykosocialt stöd och ser till att människor som tvingats lämna sina hem får tak över huvudet, delar ut mat och vatten. Våra volontärer tar sig också fram till samhällen som drabbats av bränderna för att hjälpa nödställda personer.

Hjälper anhöriga få kontakt

I kaoset när människor tvingas lämna sina hem är det svårt att hålla kontakt med anhöriga. En viktig insats som Röda Korset gör är att se till att nära och kära kan få tag i varandra. Hittills har 35 000 personer registrerat sig i Australiensiska Röda Korsets system för att visa att en är i säkerhet och kunna få kontakt med närstående.

Hjälp under lång tid

Många människor och samhällen kommer att behöva hjälp under lång tid framöver. Röda Korset ger stöd till dem som förlorat sina hem för att de ska kunna återuppbygga sin tillvaro, och planerar för att kunna hjälpa samhällen och människor på lång sikt.

Rädda liv i katastrofer världen över – swisha till: 900 80 04

Volontär kramar kvinna drabbad av skogsbränder i Australien.
Lynne, volontär på Röda Korset i Australien, kramar om en av de som evakuerats undan bränderna. Psykosocialt stöd är en viktig del av insatserna.

Rädda liv varje månad

Din månadsgåva gör skillnad! Du är med världen över och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
  1. Belopp
  2. Personuppgifter
  3. Signering
Välj belopp
Fyll i valfritt belopp

Klimatkrisens konsekvenser