Värsta krigsförbrytaren i Game of Thrones

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Visste du att de första sju första säsongerna av Game of Thrones innehåller 103 krigsbrott? Och att det faktiskt kan ses som förbjudet att använda drakar som vapen, eftersom det klassas som ”krigsmedel som kan orsaka överflödig skada och onödigt lidande och ett vapen som inte kan skilja mellan stridande och civila”.

I Australien finns några av Röda Korsets absolut nördigaste Game of Thrones-fans. De är folkrättsexperter och har listat alla krigsförbrytelser i de 67 första avsnitten. En av karaktärerna är värst, med 17 krigsbrott som tortyr och i övrigt grym och omänsklig behandling. Är det Tyrion Lannister? Robb Stark? Eller Daenerys Targaryen?

Här hittar du svaret!
Game of Thrones är inte verklighet. Det är däremot utsattheten för miljontals människor världen över som lever i krig och konflikter. Det är därför vi gör den här analysen. För att sätta ljuset på att även krig har regler. Att det är förbjudet att använda tortyr, angripa sjukhus och civila. Trots detta sker överträdelser mot krigets lagar, även kallat den humanitära rätten, varje dag. Ett av Röda Korsets uppdrag är se till att krigets lagar följs.

Varken HBO eller någon av Game of Thrones internationella distributionspartners har varit inblandade i analysen.