Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

ICA Stiftelsen

Tillsammans för ett socialt hållbart samhälle – i trettio år har ICA stöttat vårt arbete genom en rad olika projekt med fokus på gemenskap och social inkludering.
Tillsammans för ett socialt hållbart samhälle – i trettio år har ICA stöttat vårt arbete genom en rad olika projekt med fokus på gemenskap och social inkludering.

Runt om i landet arbetar vi för att bryta ofrivillig ensamhet och att skapa möten som leder till ökad delaktighet och gemenskap. Vi har verksamheter som syftar till att främja en jämlik hälsa, där fysisk aktivitet och goda kostvanor är viktiga delar. Barn och unga ska få starta skoldagen mätta, därför finns våra frukostklubbar på flera skolor i några av landets socioekonomiskt utsatta områden. Rödakorskretsarnas samverkan med lokala ICA-handlare gör att vi kan vara nära till handling och praktiska i det medmänskliga.

ICA Stiftelsen stödjer vårt arbete, för att fler som lever i en utsatt situation ska få en bättre morgondag.

Insamlingsrekord för ICAs julkampanj

Hela 7,7 miljoner kronor! Så mycket samlade ICA in under sin julkampanjen 2022 där de sålde Röda Korset-märkta varor till förmån för våra verksamheter runt om i landet. Helt fantastiskt!

Rosor, saffran, plommontomater och ägg var några av storsäljarna, som tillsammans med många andra varor möjliggjorde insamlingsrekordet.

”Vi är så glada och tacksamma för att så många vill vara med och bidra till våra verksamheter som läxhjälp, frukostklubbar, mötesplatser, matlagningsgrupper och många andra verksamheter som gör skillnad för de mest utsatta i samhället” säger Madeleine Ödquist, partneransvarig ICA. 

Såg ni Röda Korset i ICA:S reklamfilm? Sebastian tänker tillbaka på hur ensamhet kring julen känns.