Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

ICA Stiftelsen

I trettio år har ICA stöttat vårt arbete genom en rad olika projekt med fokus på gemenskap och social inkludering. Sedan 2018 sker samarbetet genom ICA Stiftelsen.
I trettio år har ICA stöttat vårt arbete genom en rad olika projekt med fokus på gemenskap och social inkludering. Sedan 2018 sker samarbetet genom ICA Stiftelsen.

Tillsammans för ett socialt hållbart samhälle

Runt om i landet arbetar vi för att bryta ofrivillig ensamhet och att skapa möten som leder till ökad delaktighet och gemenskap. Vi har verksamheter som syftar till att främja en jämlik hälsa, där fysisk aktivitet och goda kostvanor är viktiga delar. Barn och unga ska få starta skoldagen mätta, därför finns våra frukostklubbar på flera skolor i några av landets socioekonomiskt utsatta områden. Rödakorskretsarnas samverkan med lokala ICA-handlare gör att vi kan vara nära till handling och praktiska i det medmänskliga.

ICA Stiftelsen stödjer vårt arbete, för att fler som lever i en utsatt situation ska få en bättre morgondag.

"Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Röda Korset och glada att vara med och möjliggöra att barn i socioekonomiskt utsatta områden får starta skoldagen mätta"

– Pinar Musadotter, Generalsekreterare ICA Stiftelsen

ica-250x167.jpg

På ett sjuttiotal platser runt om i landet samarbetar lokala ICA-handlare med Röda Korset för att hjälpa personer i riskgrupper att handla mat och hämta ut medicin under coronakrisen. Här möter vi rödakorsvolontären Birk och ICA-handlaren Johan i Östersund.