Simskola för vuxna

”Snart kan jag gå och bada med min dotter”

”Snart kan jag gå och bada med min dotter”

Att kunna simma är livsviktigt, men också en förutsättning för att kunna göra vardagliga saker, som att besöka badplatser och gå till simhallen med sina barn. För att ge fler den chansen ordnar Röda Korset simskola för vuxna.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Varje tisdag träffas de i simhallen: åtta kvinnor och män som lärt känna varandra på Röda Korsets svenskalektioner lär sig nu simma tillsammans. Elnaz Eslami från Iran är en av dem.

- Vi har köpt en båt och om jag eller någon annan faller ner i vattnet måste jag kunna simma. När jag lärt mig det kan jag också gå hit och bada med min dotter, säger hon.

 
Deltagare på simskola
Bonyad Ali Shadan, Elnaz Eslami, Aynur Khayri och Nela Nouripar lär sig simma med Röda Korset.

Carina Bindza är volontär hos Röda Korset i Sollentuna och med på simlektionerna.

- Vi ordnar aktiviteter för att skapa gemenskap – allt från bowling till museibesök eller, som i dag, simskolan som finansieras av ICA. Alla mår bra av att röra på sig och i förlängningen handlar det om att öka delaktigheten i samhället. Att kunna simma är dessutom livsviktigt.

Rödakorsare framför en bassäng där det är simskola
Carina Bindza är volontär hos Röda Korset

Kanelbullar gör skillnad lokalt

Över hela Sverige samarbetar ICA-butiker med Röda Korsets lokalföreningar och under hösten genomförde ICA Maxi-butiker runt om i storstockholm och på Gotland en kanelbullekampanj. En krona per såld bulle gick direkt till Röda Korsets lokala verksamheter. ICA Maxi i Häggvik var en av butikerna som deltog och sålde rekordmånga kanelbullar.

- Vi är glada och stolta över att kunna vara med och bidra till Röda Korsets verksamhet. För oss betyder det lokala engagemanget jättemycket och vi vill ge tillbaka till samhället där vi verkar, säger Roger Holgersson, vice VD på ICA Maxi i Häggvik.

Carina Bindza intygar att stödet gör skillnad.  

- Tack vare pengarna kan vi genomföra fler simträningar och det betyder jättemycket för de som deltar.