Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Söka efter saknade familjemedlemmar

Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa dig att efterforska saknade familjemedlemmar på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa dig att efterforska saknade familjemedlemmar på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.

Migrationsfrågor om Afghanistan

Samlad information om asyl, efterforskning och familjeåterförening med anledning av situationen i Afghanistan.

Frågor och svar

Efterforskning i coronatider

Du kan, precis som vanligt, kontakta oss om du vill efterforska dina anhöriga som du förlorat kontakten med på grund av krig, konflikt, naturkatastrof, migration och nu även coronavirusets spridning och covid-19. Men på grund av de restriktioner som nu införts i flera länder kan det dröja innan du får svar från oss. Om du befinner dig utanför Sverige, ska du som alltid kontakta din nationella rödakors- eller rödahalvmåneförening eller Internationella rödakorskommittén (ICRC) där du bor.  

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till vår rådgivning

För att vi ska kunna hjälpa dig att leta efter din familj är det bra om du först försöker hitta så mycket information som du kan på egen hand. Läs mer i de olika avsnitten nedanför om hur du kan förbereda dig.

Medan du väntar på svar

All efterforskning tar lång tid. Ibland kan det bero på att det är stora avstånd till vissa geografiska områden eller att väderförhållandena gör det svårt att ta sig till vissa områden under delar av året. Andra gånger kan det bero på att Röda Korset inte kan ta sig till vissa områden på grund av rådande säkerhetsläge.

Under tiden som du väntar på svar, är det viktigt att du håller kontakten med oss. Om du får ny information om din familj eller om du får kontakt med dem, är det viktigt att du kontaktar oss så snart som möjligt.

Du kan antingen ringa på 08-415 000 eller mejla till tracing@redcross.se.

Ta gärna kontakt med Röda Korset på orten där du bor för att vara med på olika aktiviteter eller bli volontär. Här kan du se vad vi har för aktiviteter på din ort, som du kan vara med på under tiden du väntar: