Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

För dig som är ensamkommande

Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Kontakta oss

Har du frågor om efterforskning av saknade anhöriga?

Onsdag kl. 09.00–12.00.

Infoservice

Övriga frågor

Mejla eller ring oss, vi har öppet vardagar kl. 10–12 och 13–16. Under juni, juli och augusti är våra öppettider kl. 10-12 och 13-15 på vardagar.

Vi hjälper endast till att leta efter anhöriga till dig som är ensamkommande barn på din begäran. Efterforskningen görs alltså endast om du som ensamkommande barn själv vill det. Vi kommer inte att leta efter din familj om någon annan ber oss att göra det, till exempel Migrationsverket, socialtjänsten, boendepersonal eller din gode man.

Din gode man har en viktig roll när du vill leta efter din familj. Din gode man ska vara ett vuxenstöd och hjälpa dig att tillvarata dina rättigheter. Att leta efter anhöriga tar oftast lång tid. 

Vi kan hjälpa dig att söka efter din familj om:

  • Du har förlorat kontakten med den eller de du letar efter på grund av krig, konflikt, naturkatastrofer eller migration.
  • Den eller de du letar efter finns utanför Sverige.

Vi kan söka efter din familj oavsett om du är asylsökande, har tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd eller om du fått avslag på din asylansökan i Sverige.

Det är därför viktigt att du pratar med din gode man och berättar om du får mer information om din familj eller om du får kontakt med dem. När du har fyllt 18 år kommer vi att ha kontakt direkt med dig, innan dess sker kontakten via din gode man. Därför är det viktigt att vi har ditt telefonnummer och din aktuella adress.

ICRC erbjuder gratis telefonsamtal till migranter och flyktingar så de kan ringa sina familjer.
Kontakta oss för råd och hjälp med efterforskning

Genom att förbereda dig innan du kontaktar oss går processen snabbare. Här kan du läsa om vilken information vi behöver från dig.

Läs mer
Splittrad familj återförenas i en varm återförening i Benghazi hamn.
Tips på hur du själv kan söka efter din familj

Innan du kontaktar oss behöver du samla så mycket information som du kan på egen hand. Här får du tips på hur du kan göra.

Läs mer
Ett barn får hjälp att skriva ett Rödakorsmeddelande
Så här letar vi efter saknade anhöriga

Röda Korset eller Röda halvmånen letar på många olika sätt.

Läs mer
Verktyg för familjeåterförening i Cox's Bazar.
Intyg om fångenskap

Krigsfångar, politiska fångar eller andra fängslade kan få ett intyg som bekräftar detta.

Läs mer
Barn i flyktingläger i Afghanistan
Söker du efter anhöriga i Afghanistan?

Det här behövs för att kunna efterforska i Afghanistan.

Läs mer
Barn på hälsoklinik i Somaliland
Söker du efter anhöriga i Somalia?

Det här behövs för att kunna söka efter somalier, oavsett i vilket land det sker.

Läs mer