Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Tips på hur du själv kan söka efter din familj

Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Kontakta oss

Har du frågor om efterforskning av saknade anhöriga?

Tisdag, onsdag och torsdag kl.09.30–12.00. Perioden 22 juni till och med 14 augusti är rådgivningen öppet endast onsdagar mellan kl. 09.30–12.00.

Infoservice

Övriga frågor

Mejla eller ring oss, alla vardagar kl.10.00–12.00 och 13.00–16.00.

Vi kan hjälpa dig att söka efter din familj om:

  • Du har förlorat kontakten med den eller de du letar efter på grund av krig, konflikt, naturkatastrof eller migration.
  • Den eller de du letar efter finns utanför Sverige.

Innan du kontaktar oss

Du behöver samla så mycket information som du kan på egen hand innan du kontaktar oss. Börja med att fråga släkt och vänner som du har kontakt med om de vet något om din familj.

Du kan också söka på:

På internationella rödakorskommitténs (ICRC) webbsida Trace the Face publiceras foton på personer över 15 år som söker efter anhöriga som de förlorat kontakten med under flykten till Europa. Genom Röda Korset kan du få ditt foto publicerat här. Kontakta oss för detta på tel 020 – 415 00, tisdag-torsdag kl. 09.30-12.00.

För vissa konflikter och katastrofer har Röda Korset listor över personer som rapporterats saknade. Du kan söka i listorna genom att skriva in namn på anhöriga, eller ditt eget namn, för att se om dina anhöriga söker efter dig.

På Facebook kan du söka efter anhöriga eller andra personer som kan tänkas veta något om din familj. Om du är över 13 år kan du skapa ett eget konto där du publicerar ditt namn och din bild.

På Google kan du skriva fullständigt namn på den du söker inom citationstecken, exempelvis “John Doe”, för att få resultat för personer med det fullständiga namnet. Du kan också lägga till information om personen, så som deras yrke, exempelvis om John Doe är doktor så skriver du i sökfältet: ”John Doe” MakeUseOfdoktor. Om du vill söka efter en person på en särskild organisations hemsida, exempelvis Röda Korset, kan du söka på site: RedCross.org ”John Doe”.

Om du tror att dina anhöriga är folkbokförda i Sverige finns det flera sätt att leta efter dem.

Exempel på gratis söktjänster är:

Ibland kan det dröja cirka sex månader efter att personen har blivit folkbokförd i Sverige, innan den kan hittas på detta sätt.

Du kan också kontakta Skatteverket på 0771-567 567 eller besöka deras kontor för att själv söka i deras register.

Om du tror att personen du söker är asylsökande i Sverige kan du kontakta Migrationsverket genom att besöka ett av deras servicecenter eller via mejl. Ange ditt LMA-nummer, ditt namn och din relation till personen du letar efter.

När du har samlat all information du kan är du välkommen att kontakta oss.