Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Tips på hur du själv kan söka efter din familj

Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Vi kan genom vårt stora internationella nätverk hjälpa till med att efterforska saknade anhöriga på de flesta platser i världen. Eftersom Röda Korset aldrig tar ställning i en konflikt har vi unika möjligheter att ta oss fram där andra inte lyckas.
Kontakta oss

Har du frågor om efterforskning av saknade anhöriga?

Onsdag kl. 09.00–12.00.

Infoservice

Övriga frågor

Mejla eller ring oss, vi har öppet vardagar kl. 10–12 och 13–16. Under juni, juli och augusti är våra öppettider kl. 10-12 och 13-15 på vardagar.

Vi kan hjälpa dig att söka efter din familj om:

  • Du har förlorat kontakten med den eller de du letar efter på grund av krig, konflikt, naturkatastrof eller migration.
  • Den eller de du letar efter finns utanför Sverige.

Innan du kontaktar oss

Du behöver samla så mycket information som du kan på egen hand innan du kontaktar oss. Börja med att fråga släkt och vänner som du har kontakt med om de vet något om din familj.

Du kan också söka på:

På Internationella rödakorskommitténs (ICRC) webbsida publiceras listor och fotografier kopplade till personer som letar efter saknade anhöriga eller som är saknade. Restoring Family Links Online Tracing är indelad utifrån olika konflikter eller var personer befinner sig  som letar efter saknade anhöriga. Genom Svenska Röda Korset kan du få ditt foto publicerat på Trace the Face. Kontakta oss för detta på tel. 020 – 415 00, tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 09:30-12:00. 

På Facebook kan du söka efter anhöriga eller andra personer som kan tänkas veta något om din familj. Om du är över 13 år kan du skapa ett eget konto där du publicerar ditt namn och din bild.

På Google kan du skriva fullständigt namn på den du söker inom citationstecken, exempelvis “John Doe”, för att få resultat för personer med det fullständiga namnet. Du kan också lägga till information om personen, så som deras yrke, exempelvis om John Doe är doktor så skriver du i sökfältet: ”John Doe” MakeUseOfdoktor. Om du vill söka efter en person på en särskild organisations hemsida, exempelvis Röda Korset, kan du söka på site: RedCross.org ”John Doe”.

Om du tror att dina anhöriga är folkbokförda i Sverige finns det flera sätt att leta efter dem.

Exempel på gratis söktjänster är:

Ibland kan det dröja cirka sex månader efter att personen har blivit folkbokförd i Sverige, innan den kan hittas på detta sätt.

Du kan också kontakta Skatteverket på 0771-567 567 eller besöka deras kontor för att själv söka i deras register.

Om du tror att personen du söker är asylsökande i Sverige kan du kontakta Migrationsverket genom att besöka ett av deras servicecenter eller via mejl. Ange ditt LMA-nummer, ditt namn och din relation till personen du letar efter.

När du har samlat all information du kan är du välkommen att kontakta oss.

ICRC erbjuder gratis telefonsamtal till migranter och flyktingar så de kan ringa sina familjer.
Kontakta oss för råd och hjälp med efterforskning

Genom att förbereda dig innan du kontaktar oss går processen snabbare. Här kan du läsa om vilken information vi behöver från dig.

Läs mer
Ett barn får hjälp att skriva ett Rödakorsmeddelande
Så här letar vi efter saknade anhöriga

Röda Korset eller Röda halvmånen letar på många olika sätt.

Läs mer
Verktyg för familjeåterförening i Cox's Bazar.
Intyg om fångenskap

Krigsfångar, politiska fångar eller andra fängslade kan få ett intyg som bekräftar detta.

Läs mer
Ensamkommande spelar volleyboll.
Efterforskning för ensamkommande barn

Vi letar efter familjer till ensamkommande barn endast på begäran av det ensamkommande barnet.

Läs mer
Barn i flyktingläger i Afghanistan
Söker du efter anhöriga i Afghanistan?

Det här behövs för att kunna efterforska i Afghanistan.

Läs mer
Barn på hälsoklinik i Somaliland
Söker du efter anhöriga i Somalia?

Det här behövs för att kunna söka efter somalier, oavsett i vilket land det sker.

Läs mer