Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Webbkurs: Våga rädda liv

Lär dig första hjälpen genom att gå vår webbkurs Våga rädda liv redan nu där du får träna på att agera och hjälpa människor i olika situationer. Följ upp med ett övningstillfälle för att slipa på kunskaperna ännu mer.
Lär dig första hjälpen genom att gå vår webbkurs Våga rädda liv redan nu där du får träna på att agera och hjälpa människor i olika situationer. Följ upp med ett övningstillfälle för att slipa på kunskaperna ännu mer.

Gör webbkursen Våga rädda liv här:

Så här fungerar kursen

Tryck på play-symbolen för att starta introduktionsfilmen. Efter filmens slut visas ett stadslandskap som även är kursens meny. Klicka på de olika skyltarna för att gå in i ett avsnitt. Det tar ungefär 45 minuter att genomföra hela kursen.

För bästa upplevelse använd webbläsarna Chrome eller Safari.

Webbkursen Våga rädda liv är producerad med stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

 

Boka in ett övningstillfälle hos Röda Korset

Efter att du gått webbkursen Våga rädda liv finns möjligheten att boka ett övningstillfälle för att få praktisk övning i första hjälpen, till exempel att öva hjärt- lungräddning, HLR, på docka.

Vi erbjuder övningstillfällen på många platser runt om i landet med fler på gång hela tiden. Välkommen att öva på första hjälpen hos oss! 

Anmäl dig till övningstillfälle

 

Handledning för lärare eller ledare för en grupp

Kursen kan göras tillsammans i en grupp eller i en skolklass.

Om du vill leda en grupp genom kursen Våga rädda liv finns en handledning som stöd. Använd gärna diskussionsfrågorna som finns i den.

Handledning för att hålla kursen Våga rädda liv med en grupp (PDF)

Om du har tekniska problem

En kvinna har satt i halsen. Första hjälpen, luftvägsstopp. Hon får hjälp. Dunka personen bestämt i ryggen för att få bort hindret.
Gå en kurs i första hjälpen hos Röda Korset

Röda Korset är världsledande inom första hjälpen och erbjuder kurser för privatpersoner.

Röda Korsets kurser i första hjälpen
En person tar stöd av en annan inför att ge krisstöd.
Webbkurs: Våga möta

Den här kursen lär dig att ge krisstöd och möta människor som reagerar på olika vis vid en kris.

Webbkurs Våga möta