Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Årsredovisning

I vår årsberättelse kan du fördjupa dig i verksamheten, finansiering och hållbarhetsarbetet under det gångna året.
I vår årsberättelse kan du fördjupa dig i verksamheten, finansiering och hållbarhetsarbetet under det gångna året.

Vår årsberättelse för 2019 innehåller verksamhetsberättelse, hållbarhets- och årsredovisning. Du får en god överblick av vilka hjälpinsatser som gjordes i Sverige och resten av världen liksom insyn i räkenskapsåret och hur vårt hållbarhetsarbete utvecklades.

Du kan bland annat läsa att:

  • Röda Korset hjälpte till i 19 akuta kriser under året, bland annat vid den svåra cyklonen Idai som slog hårt mot Mocambique. 143 000 människor fick nödhjälp.
  • Vi fortsatte med vårt omfattande stöd till de drabbade av kriget i Syrien. Vi bidrog bland annat till att 80 procent av Syriens befolkning fick tillgång till rent vatten. Insatserna omfattade även sjuk- och hälsovård.
  • En stor insats för att stoppa spridning av ebola gjordes i Kongo-Kinshasa, bland annat med hjälp av 3 600 volontärer och delegater med expertkunskap.
  • Vi stöttade långsiktiga vård- och hälsoprojekt i 15 länder.
  • Vi tog emot 3 546 samtal till vår migrationsrådgivning.
  • 1 695 patienter fick vård vid våra behandlingscenter för krigs- och tortyrskadade i Sverige.
  • 1 445 rödakorsvärdar agerade medmänskligt stöd på sjukhus runt om i Sverige.

Årsberättelsen 2019

Varje år gör vi även en effektrapport, som visar på effekterna av våra insatser. Effektrapporten publiceras något senare under året än årsberättelsen.

God läsning!