På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Män lastar av hjälppaket från helikopter.

Årsredovisning

I vår årsberättelse kan du fördjupa dig i verksamheten, finansiering och hållbarhetsarbetet under det gångna året.
I vår årsberättelse kan du fördjupa dig i verksamheten, finansiering och hållbarhetsarbetet under det gångna året.

Årsberättelsen innehåller verksamhetsberättelse, hållbarhets- och årsredovisning för 2018. Du får en god överblick över de hjälpinsatser vi gjorde i Sverige och resten av världen, räkenskapsåret och hur vi utvecklade vårt hållbarhetsarbete.

Du kan bland annat läsa att:

  • Stödet till människor i Syrien var vårt största internationella insatsområde. Drygt 27 miljoner kronor förmedlades med fokus på vattenförsörjning och tillgång till toaletter.
  • Röda Korset hjälpte till i 17 akuta kriser under året, däribland den svåra tsunamin i Indonesien.
  • Vi stöttade långsiktiga vård- och hälsoprojekt i 14 länder. Här ingår bland annat våra åtta mödravårdskliniker i Somalia, där mödradödligheten är den högsta i världen.
  • Vi bidrog med 5,5 miljoner kronor till insatser Jemen, vilket gjorde att 80 procent av befolkningen kunde få tillgång till rent vatten.
  • Vi förmedlade fler än 1 000 volontärer som hjälpte till vid sommarens stora skogsbränder.
  • Röda Korset utbildade 15 600 personer i första hjälpen.
  • Vi tog emot fler än 3 000 samtal till vår migrationsrådgivning.

Årsberättelsen 2018

Varje år gör vi även en effektrapport, som visar på effekterna av våra insatser. Effektrapporten publiceras något senare under året än årsberättelsen.

God läsning!